Η Παπακώστα αναλύει την θεωρία της για τις προσαγωγές

8 mins read

Η υφυπουργός Προστασίας, Κατερίνα Παπακώστα, χαρακτήρισε ως “πρόληψη” τις προσαγωγές πολιτών στα Γιαννιτσά.

Για την αρμόδια υφυπουργό οι επιθέσεις κατά αστυνομικών και τα επεισόδια στα γήπεδα το Σαββατοκύριακο ήταν “επικοινωνιακό μπαράζ”. “Εστιάζουμε στην πρόληψη και όχι στην καταστολή”, δήλωσε. “Αν προλάβεις να πιάσεις κάποιον πριν τελέσει το αδίκημα, τότε δεν χρειάζεται καταστολή γιατί έχεις λύσει το πρόβλημα πριν δημιουργηθεί”, είπε η κ. Παπακώστα αναφερόμενη στις… προληπτικές προσαγωγές που έγιναν στην κομματική εκδήλωση στα Γιαννιτσά όπου βρίσκοταν η κ. Κουντουρά και ο κ. Κουβέλης.

Και προσέθεσε: “Εφόσον υπάρχει περίπτωση καταπάτησης δικαιωμάτων πολίτη, θα επιληφθούμε αμέσως. Αν δούμε ότι κάπου ξέφυγε ο έλεγχος, εμείς το εξετάζουμε. Όταν αυτό εξεταστεί θα σας πω τι έχει συμβεί, με φήμες τι να σας πω”.

“Εμείς και τις επιθέσεις αντιμετωπίζουμε και τα δικαίωματα των πολιτών προστατεύουμε. Δεν λέω ότι όλα γίνονται ιδανικά”, σημείωσε. Όσον αφορά την εγκληματικότητα έκρινε ότι δεν υπάρχει αύξηση της εγκληματικότητας καθώς “μας εμπιστεύοντα οι τουρίστες” και μας αναβάθμισε η Moody’s. “Να μην δημιουργείται μια εικόνα που δεν αποκρίνεται στη δουλειά που κάνουν οι αστυνομικοί” συμπλήρωσε.

Facebook Comments