Η πόλωση γυρίζει… μπούμερανγκ στον Τσίπρα

16 mins read

Μόνος του έμεινε τελικά ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρώντας να συντηρήσει το κλίμα πόλωσης σε μια ύστατη προσπάθεια συσπείρωσης των ψηφοφόρων που έχουν απομακρυνθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να προσπεράσει τον “τοξικό πρωθυπουργό” ήταν ειλημμένη κι έτσι ο κ. Τσίπρας βρέθηκε εκτεθειμένος από τον λαϊκισμό του.

«Δεν είναι τυχαίο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να συνομιλήσει επί της ουσίας με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και όχι με τον Αλέξη Τσίπρα» σχολίαζαν στελέχη της ΝΔ μετά το κλείσιμο της συζήτησης για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν πως ο πρόεδρος της ΝΔ «αναφέρθηκε ονομαστικά στον κ. Τσακαλώτο αρκετές φορές γιατί ακούγοντας τη δική του τοποθέτηση αναγνώρισε ότι με τον υπουργό Οικονομικών μπορεί να γίνει μια ουσιαστική πολιτική αντιπαράθεση» προσθέτοντας πως ο Μητσοτάκης «έστειλε έτσι ένα σαφές μήνυμα ότι η ένταση και η τοξικότητα στο δημόσιο διάλογο προκαλείται αποκλειστικά από τον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο προσπέρασε ως πολιτικό που τον έχουν ξεπεράσει και οι πολίτες και η εποχή. Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που επέλεξε να μην του απαντήσει καν, καθώς ο κ. Τσίπρας δεν απάντησε σε κανένα από τα πολιτικά ερωτήματα που του έθεσε».

Γαλάζια στελέχη σημείωναν πως από το νέο κρεσέντο λαϊκισμού και διχασμού του πρωθυπουργού προκύπτει ότι η πόλωση γυρίζει μπούμεραγκ στο Μέγαρο Μαξίμου. Οπως τόνιζαν, ο πρόεδρος της ΝΔ δεν πρόκειται να παίξει σε κανένα προεκλογικό παιχνίδι του πρωθυπουργικού επιτελείου που έχει σαν αποκλειστικό στόχο τον περιορισμό της διαφοράς ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ  μέσα από επικοινωνιακά πυροτεχνήματα.

Παραθέτοντας χαρακτηριστικά παραδείγματα της υποκρισίας όπως έλεγαν του κ. Τσίπρα, σχολίασαν με έμφαση την αναφορά  στον εκτελεστή της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα. «Είναι μάλλον η πρώτη φορά στη βουλή που ο αμετανόητος δολοφόνος Κουφοντίνας αποκαλείται από πρωθυπουργό ως «κύριος Κουφοντίνας». Εν τη ρύμη του λόγου του ο κ. Τσίπρας επιβεβαίωσε ότι για εκείνον ο Κουφοντίνας είναι ένας απλός κρατούμενος και όχι ο καθοδηγητής της νέας γενιάς τρομοκρατών. Και κυρίως απέδειξε γιατί οι πάσης φύσεως Ρουβίκωνες αντιμετωπίζονται με πρωτοφανή ανοχή από το ΣΥΡΙΖΑ».

Τέλος, κάποιοι βουλευτές της ΝΔ σχολίαζαν ότι ο κ. Τσίπρας, ενώ μιλά στον ενικό στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αισθάνεται την ανάγκη να αποκαλέσει «Κύριο» τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Facebook Comments