ΑρχικήΠολιτικήΗ ανάρτηση Κεφαλογιάννη για την επίσημη επίσκεψή της στο Μονακό (photos)

Η ανάρτηση Κεφαλογιάννη για την επίσημη επίσκεψή της στο Μονακό (photos)

Τις περιβαλλοντικές προκλήσεις, όπως η κλιματική αλλαγή, συζήτησε μεταξύ άλλων η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, στις συναντήσεις που είχε στο Μονακό, από τις 18 μέχρι τις 20 Οκτωβρίου.

Η ίδια σε ανάρτησή της στο Instagram αναφέρει:

“Είχα επίσημη συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών και Οικονομίας του Μονακό κ. Marco Puccinini, που έχει στην αρμοδιότητά του και το χαρτοφυλάκιο του τουρισμού και την Γενική Διευθύντρια του Οργανισμού Τουρισμού κα Sandrine Camia με τους οποίους συζήτησαμε τις δυνατότητες ανάπτυξης της τουριστικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και του Μονακό, δύο κατεξοχήν τουριστικών κρατών, με έμφαση στην πραγματοποίηση τουριστικών επενδύσεων σε υποδομές, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας στους τομείς της τουριστικής προώθησης και της οργάνωσης μεγάλων εκδηλώσεων διεθνούς βεληνεκούς, στις οποίες το Μονακό διαθέτει αξιόλογη πείρα, τη συνεργασία σε ειδικές μορφές τουρισμού, και δη θαλάσσιου, καθώς και τη σύμπραξη για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων, όπως οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στη Μεσόγειο και τις μεσογειακές χώρες”.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, στο πλαίσιο της επίσκεψής της η Όλγα Κεφαλογιάννη είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να συνομιλήσει με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος πραγματοποίησε κατά το διάστημα αυτό επίσημη επίσκεψη στο Πριγκιπάτο. Επίσης συνάντησε τον Πρίγκιπα Αλβέρτο, τον πρωθυπουργό του Μονακό, κ. Dartout, καθώς και τον υπουργό Οικονομικών και Οικονομίας του Μονακό, που έχει στην αρμοδιότητά του και το χαρτοφυλάκιο του τουρισμού.

Η υπουργός αναφέρθηκε στις προσπάθειες και πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης, σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, για την περιβαλλοντική προστασία και την αντιμετώπιση και πρόληψη, μέσω σύντονης συλλογικής προσπάθειας, των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής σε όλα τα επίπεδα και ειδικότερα στον τουρισμό.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η κυρία Κεφαλογιάννη συζήτησε με τον ομόλογό της, υπουργό Οικονομικών και Οικονομίας του Μονακό, κ. Piccinini, τις δυνατότητες ανάπτυξης της τουριστικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και του Μονακό, δύο κατεξοχήν τουριστικών κρατών, σε συγκεκριμένους τομείς του τουρισμού, όπως οι επενδύσεις, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και η σύμπραξη για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων, όπως οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στη Μεσόγειο και τις μεσογειακές χώρες.

Επίσης, η υπουργός Τουρισμού παρέστη στο διεθνές Περιβαλλοντικό Συμπόσιο, που διοργανώνεται από το Επιστημονικό Κέντρο του Μονακό, όπου απηύθυναν κεντρική ομιλία o Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Πρίγκιπας Αλβέρτος Β’.

Συναντήθηκε επίσης με εκπρόσωπο της εταιρείας Société des Bains de Mer, η οποία ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της τουριστικής υποδομής του Μονακό (ξενοδοχεία, εστιατόρια, καζίνο) καθώς και με Έλληνες επιχειρηματίες που είναι εγκατεστημένοι στο Μονακό και δραστηριοποιούνται και στον τομέα του τουρισμού, με τους οποίους συζήτησε κυρίως θέματα τουριστικών επενδύσεων.

Η κ. Κεφαλογιάννη σε άλλη  ανάρτησή γράφει: “Παρακάθισα σήμερα στο επίσημο γεύμα που παρέθεσε ο Πρωθυπουργός του Μονακό, κ. Dartout, παρουσία της Α.Γ.Υψηλότητας, του Πρίγκηπα Αλβέρτου Β’ προς τιμήν της Α.Θ.Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Πριγκηπάτο και επίσης παρέστη στο διεθνές Περιβαλλοντικό Συμπόσιο, που διοργανώνεται από το Επιστημονικό Κέντρο του Μονακό, όπου απήθυνε κεντρική ομιλία η Α. Θ. Παναγιότης, κατόπιν προσκλήσεως από την Α.Γ. Υψηλότητα του Πρίγκηπα του Μονακό.

Στο περιθώριο των εκδηλώσεων αυτών είχα την ευκαιρία να συζητήσω κατ΄ ιδίαν με τον Πρίγκηπα του Μονακό και με τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας για τις σοβαρές περιβαλλοντικές προκλήσεις, όπως η κλιματική αλλαγή, που αντιμετωπίζει η διεθνής κοινότητα, και τις επιπτώσεις της που έπληξαν εφέτος σε μεγάλο βαθμό και τη χώρα μας, με τις πυρκαγιές και τις πρωτοφανείς πλημμύρες, που είχαν αντίκτυπο και στον τουρισμό. Αναφέρθηκα επίσης στις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης, σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, για την περιβαλλοντική προστασία και την αντιμετώπιση και πρόληψη, μέσω σύντονης συλλογικής προσπάθειας, των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής σε όλα τα επίπεδα και ειδικότερα στον τουρισμό“.