ΑρχικήΕπικαιρότηταΈρχεται το αναβαθμισμένο 112- Τι περιλαμβάνει

Έρχεται το αναβαθμισμένο 112- Τι περιλαμβάνει

Οι κλήσεις προς το σύστημα θα απαντώνται από τηλεφωνητές.

Η νέα εφαρμογή αναμένεται να αναβαθμιστεί τα επόμενα δύο χρόνια, και θα περιλαμβάνει από βιντεοκλήσεις και επικοινωνία σε περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει κάλυψη δικτύου κινητής μέχρι την δυνατότητα επικοινωνίας προσαρμοσμένη στις ανάγκες των ΑμεΑ, και η οποία θα γίνεται με σιωπηλή αναγγελία περιστατικού «Silent Βutton» (π.χ. σε περιπτώσεις ομηρίας).

Η προθεσμία κατάθεσης προσφορών για τον διαγωνισμό, ύψους 27 εκατ. ευρώ, λήγει στις 27 Μαΐου, ενώ η διάρκεια της σύμβασης είναι 21 μήνες από την υπογραφή της. Το έργο χρηματοδοτείται από το Εθνικό Πρόγραμμα Πολιτικής Προστασίας «Αιγίς» και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Κλήσεων Εκτακτης Ανάγκης Επόμενης Γενιάς (NG-ECMS-112) θα αποτελείται από Λογισμικό Διαχείρισης Κλήσεων 112 Επόμενης Γενιάς, τηλεφωνικό κέντρο IP-PBX, λογισμικό γεωγραφικού συστήματος πληροφοριών και γεωγραφικά δεδομένα.

Οι κλήσεις προς το Σύστημα θα απαντώνται από χειριστές – τηλεφωνητές. Σε περίπτωση που δεν είναι άμεσα διαθέσιμος χειριστής κλήσεων, ο καλών θα παραπέμπεται στο σύστημα Αuto Attendant – IVR, το οποίο θα τον πληροφορεί και θα τον καθοδηγεί, σε συνάρτηση πάντα με την έκτακτη ανάγκη που αντιμετωπίζει.