Ηλιόπουλος: «Ο κ. Γεραπετρίτης δεν πιστεύει ούτε ο ίδιος τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν μπροστά τη ΝΔ»

19 mins read

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και το αδίστακτο πολιτικό προσωπικό της θα ηττηθούν στις εκλογές», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος στο χθεσινοβραδινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel, υποστηρίζοντας σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών ότι «η επόμενη Βουλή, που σίγουρα θα έχει προοδευτική πλειοψηφία, θα κάνει προανακριτική και εκεί οι ευθύνες που θα προκύψουν, θα καταλογιστούν».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενόψει της Εξεταστικής τόνισε ότι «πρέπει άμεσα να σταματήσει η αστεία επίκληση του απορρήτου» και «να ανακληθεί η τροπολογία της ΝΔ ώστε να μη λογοδοτεί η ΕΥΠ στην ΑΔΑΕ». Σημείωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει «ποιος και γιατί ζήτησε την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη, ποιος και γιατί την ενέκρινε» και πως «η ΑΔΑΕ μπορεί να απαντήσει πόσοι παρακολουθούνται αν μη τι άλλο». «Βρισκόμαστε στη δεκαετία του ’50 για να παρακολουθεί η κυβέρνηση πολιτικούς της αντιπάλους;», σχολίασε. Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «διεκδικεί το προνόμιο να μην ελεγχθεί, γι’ αυτό και η κυβέρνησή του ουσιαστικά κατήργησε την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και η ΕΥΠ αυτή τη στιγμή δεν λογοδοτεί πουθενά». Κατήγγειλε ύπαρξη ενός «ενιαίου παρακρατικού κέντρου που συντονίζεται με ευθύνη Μητσοτάκη», «από κοινού με ένα κακόβουλο λογισμικό». Προσέθεσε σε αυτό το πλαίσιο ότι γι’ αυτό το λόγο βλέπουμε ένα μοτίβο: «Ο κ. Κουκάκης παρακολουθείται από την ΕΥΠ και όταν το καταλαβαίνει, σταματάει η παρακολούθηση της ΕΥΠ και ξεκινάει με το Predator. Η αντίθετη σειρά έγινε στην περίπτωση του Νίκου Ανδρουλάκη, προσπάθεια παρακολούθησης με το Predator και στη συνέχεια παρακολούθηση από την ΕΥΠ».

Αναφορικά με την ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου και δηλώσεις του Γιώργου Γεραπετρίτη, ο κ. Ηλιόπουλος σχολίασε ότι «ο κ. Γεραπετρίτης δεν πιστεύει ούτε ο ίδιος τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν μπροστά τη ΝΔ από ό,τι φαίνεται και επειδή δεν τους αρέσει η γνώμη του λαού πιστεύουν ότι θα αλλάζουμε κάθε 6 μήνες εκλογικό σύστημα μέχρι να βγει ο Κ. Μητσοτάκης!». «Η κυβέρνηση παίζει με τον εκλογικό νόμο και το αποτέλεσμα είναι οι γελοιότητες που ζούμε αυτές τις ημέρες. Το σίγουρο είναι ότι θα ηττηθεί στις εκλογές και ενόψει αυτών θα κάνει μια σειρά από τακτικισμούς», είπε.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Στέργιου Πιτσιόρλα στα «ΝΕΑ» τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από την κυβέρνηση να αποχαρακτηρίσει όλα τα έγγραφα της υπόθεσης, «γιατί ακριβώς δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε». «Είχε ξεκινήσει η έρευνα -που ήταν για οικονομικής φύσεως υπόθεση- επί Αντώνη Σαμαρά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε καμία παρέμβαση για να μην ολοκληρωθεί -και αυτό είναι κατά τη γνώμη μου μια δημοκρατική στάση- δεν προέκυψε κανένα στοιχείο για τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, και η έρευνα ολοκληρώθηκε», σημείωσε. «Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα, μπορεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη όμως να ισχυριστεί το ίδιο και να αποχαρακτηρίσει τα έγγραφα για τις υποθέσεις Κουκάκη-Ανδρουλάκη;», αναρωτήθηκε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Facebook Comments