ΑρχικήΠολιτικήInstashop: Η ελληνική εταιρία που εξαγοράστηκε €360 εκ.! Συγχαρητήριο μήνυμα Μητσοτάκη

Instashop: Η ελληνική εταιρία που εξαγοράστηκε €360 εκ.! Συγχαρητήριο μήνυμα Μητσοτάκη

Συγχαρητήριο tweet του Πρωθυπουργού για την εξαγορά – ρεκόρ ελληνικής έμπνευσης επιχείρησης Start-up, μιας από τις μεγαλύτερες εξαγορές στην ευρύτερη περιοχή.

Πρόκειται για την ελληνικών συμφερόντων Instashop, που εξαγοράστηκε για 360 εκατ. δολάρια από τον κολοσσό Delivery Hero, που έχει έντονη παρουσία στο χώρο του delivery στην Ελλάδα.

To Instashop κατάφερε να αναπτύξει γρήγορα και επιτυχημένα το μοντέλο του on-demand grocery και όχι μόνο, σε πολλαπλές αγορές – πόλεις, ειδικά την περίοδο του lockdown, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες του να κάνουν τις παραγγελίες τους από σουπερμάρκετ αλλά και τοπικά καταστήματα και να λαμβάνουν τα προϊόντα τους όποτε αυτοί θελήσουν, ακόμη και μόλις μισή με μία ώρα μετά από την παραγγελία.

Επίσης, είναι αξιοσημείωτο ότι η Delivery Hero, η οποία ανήκει στον όμιλο της Rocket Internet, δεν είναι η πρώτη φορά που προχωρά σε εξαγορά ελληνικής startup καθώς ελέγχει ήδη το efood, το clickdelivery.gr και το deliveras.gr.

Η ιδέα του Γιάννη Τσιώρη, ενός εκ των ιδρυτών της InstaShop, να καλύψει το κενό στις διαδικτυακές αγορές τροφίμων, υλοποιήθηκε το 2015, με την βοήθεια της Ιωάννας Αγγελιδάκης, και η απήχησή της ήταν τέτοια που η πρώτη συμφωνία με σούπερ μάρκετ κλείστηκε προτού είναι καν να είναι έτοιμη η εφαρμογή.

Το μήνυμα του Πρωθυπουργού στο twitter:

«Συγχαρητήρια στην InstaShop, για τη μεγαλύτερη εξαγορά ελληνικής ίδρυσης Start-up επιχείρησης που έχει γίνει ως τώρα. Με δραστηριότητες Έρευνας και Ανάπτυξης που έχουν έδρα την Ελλάδα και αρχική ελληνική επένδυση, καταδεικνύει πως το οικοσύστημα των Start-up που έχουμε ανθεί και ενδυναμώνεται συνεχώς».