Καλεντερίδης: «Η Τουρκία θα στείλει πλοίο, θα κάνει προκλητική ενέργεια» (video)

8 mins read

Ο γεωστρατηγικός αναλυτής, Γιώργος Καλεντερίδης, ήταν προσκεκλημένος στο Action24 και την εκπομπή Brainstorming, όπου μίλησε για την τουρκική προκλητικότητα και την στάση που θα πρέπει να κρατήσει η Ελλάδα.

Ερωτηθείς για το αν στείλει ο Ερντογάν πλοίο στην Κρήτη και αν θα πρέπει η Ελλάδα να έχει δυναμική αντίδραση ή να παραμείνει στον διπλωματικό δρόμο, ο κ. Καλεντερίδης είπε «Η Τουρκία θα κάνει προκλητικές ενέργειες στην περιοχή που είπαμε».

Στη συνέχεια, αναφερόμενος σε ποιο βάθος χρόνου θα μπορούσε να συμβεί ένα επεισόδιο, ο κ. Καλεντερίδης δήλωσε ότι «Η Τουρκία μας προειδοποιεί. Εμείς έχουμε αργά αντανακλαστικά. Όπως μας προειδοποίησε με την ‘’γαλάζια πατρίδα’’.»

Τέλος, ρωτήθηκε αν μπορεί η Ελλάδα να απαντήσει σε μια τουρκική πρόκληση, με τον κ. Καλεντερίδη να απαντά «Όσον αφορά τις ένοπλες δυνάμεις, σε επίπεδο στρατηγικών όπλων, αυτή την στιγμή η Ελλάδα υπερέχει, κάτι όμως μπορεί να ανατραπεί λόγω εξοπλιστικών προγραμμάτων στην Τουρκία που τρέχουν» και πρόσθεσε «Τον στρατό δεν τον έχουμε για να κάνουμε πόλεμο. Ο στρατός υπάρχει ως δύναμη αποτροπής για να ισχυροποιεί το χέρι του πρωθυπουργού και του υπουργού για να ασκούν πολιτική στο τραπέζι και να μην φοβούνται ότι θα χάσουν ένα νησί ή οτιδήποτε από την ισχύ του άλλου».

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από την εκπομπή Brainstorming:

Facebook Comments