Κάλυψη Τσίπρα σε Πολάκη: «Αντί να πείτε συγγνώμη μας λέτε ότι δεν βάλαμε πλάτη»

15 mins read

«Είπε ο κύριος Μητσοτάκης ότι δε βάλαμε πλάτη για την διαχείριση της πανδημίας. Νομίζω ότι αυτό θα μπορούσε να το πει μονάχα κάποιος που δεν έχει επίγνωση της πραγματικότητας ή είναι αχάριστος. Θέλω να θυμίσω ποια ήταν η στάση σας ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι σε καθετί που έκανε κυβέρνηση του ΣυΡιζΑ. Σας θυμίζω ότι είχατε έρθει εδώ και μας κουνάγατε το δάχτυλο ως υπεύθυνους και εγκληματίες για τον ιό της γρίπης. Και έρχεστε σήμερα εδώ σαν να μην έχετε καταλάβει τίποτα», είπε ο κ. Τσιπρας.

«Δεν καταλάβατε ότι επί ενάμιση χρόνο σε αντίθεση με ότι έγινε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η αντιπολίτευση στο σύνολο της ήταν μία εποικοδομητική αντιπολίτευση. Τα δύο βασικά επιχειρήματα στα οποία φαίνεται η εποικοδομητικότητα είναι στο ότι στήριξε και προσπάθησε να πείσει τους πολίτες για την αναγκαιότητα πρωτοφανών και σκληρών μέτρων περιορισμού δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών. Έκανε το ίδιο αντιπολίτευση της δεξιάς σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως για παράδειγμα στην Ισπανία, μιας και αναφέρεστε πολύ συχνά σε αυτή;», σημείωσε.

«Πάλι σήμερα τα ίδια άκουσα. Αντί να ρθείτε εδω και να πείτε μια συγνώμη στον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα στις νέες και τους νέους κάτω των 39 ετών, που με δικές σας υποδείξεις, η επιτροπή των επιστημόνων φρόντισε να έχει σε αποκλειστική χρήση μόνο ένα εμβόλιο, ενώ γνωρίζαν ότι σε όλη την Ευρώπη υπάρχουν μελέτες οι οποίες αναδεικνύουν ότι στους νέους ανθρώπους και ιδιαίτερα στις νέες γυναίκες αυτό το εμβόλιο προκαλεί θρομβώσεις, κι ενώ το γνωρίζατε ασκήσατε πιέσεις. Αντί να απολογηθείτε γι’ αυτό έρχεστε για άλλη μια φορά και βάζετε κάτι από κάτω από την γλώσσα την ίδια καραμέλα», συνέχισε.

Απαντώντας στο αίτημα του πρωθυπουργού να αποκηρύξει τις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε:

«Ο Πολάκης έδωσε την εντολή; Ο Πολάκης ήταν στην επιτροπή που άλλαξε γνώμη και τους είπε «συγγνώμη λάθος» αποσύρεται γιατί είναι επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία; Ποιος ήταν αυτός ο οποίος εργαλειοποίησε τους επιστήμονες, εγώ ήμουνα; Εσείς δεν ήσασταν που φλερτάρετε με την υπουργοποίηση του επικεφαλής της επιτροπής για να έχει θέση στα μελλοντικά ψηφοδέλτια της νέας Δημοκρατίας».

Προσφέροντας έτσι πλήρη κάλυψη στον άλλοτε αναπληρωτή υπουργό Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Facebook Comments