Καμίνης για Γλυκά Νερά: Μαζέψτε τους συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ από τα κανάλια

22 mins read

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση έγινε την Παρασκευή στη Βουλή, με αφορμή την εξιχνίαση της δολοφονίας της 20χρονης Κάρολαϊν στα Γλυκά Νερά, αλλά και στη σκιά της επικοινωνιακής διαχείρισης του θέματος από την ΕΛ.ΑΣ, με ακραίο παράδειγμα τα όσα αμετροεπή είπε νωρίτερα για τον δράστη της γυναικοκτονίας, ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ Σταύρος Μπαλάσκας.

Πρωταγωνιστής της συζήτησης ο βουλευτής Επικρατείας και αρμόδιος τομεάρχης του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Καμίνης ο οποίος μετέφερε προς τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου τα συγχαρητήριά του προς την Αστυνομία για την εξιχνίαση του στυγερού εγκλήματος. Συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ έδωσε και ο κ. Οικονόμου άλλωστε.

«Επιτρέψτε μου να συγχαρώ τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για τη σπουδαία δουλειά που έκαναν, τόσο ανακριτικά, όσο και επιστημονικά, και έτσι είχαμε χθες, σε σύντομο χρονικό διάστημα, την εξινχνίαση αυτού του αποτρόπαιου εγκλήματος που έγινε πρόσφατα στα Γλυκά Νερά και προκάλεσε αναμφισβήτητα τη συγκίνηση και την ανησυχία στην κοινή γνώμη. Εδειξαν οι υπηρεσίες ότι με σύστημα, μεθοδικά, με επιστημονική προσέγγιση, προχωρούμε και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι το αστυνομικό προσωπικό, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, επιτελεί τα καθήκοντά του και σε αυτόν τον σκληρό αγώνα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, και το μόνο που χρειάζεται από εμάς είναι να το εμπιστευθούμε και ηθικά να το στηρίξουμε».

Ωστόσο το θέμα που απασχόλησε και τους δύο ήταν αυτό της επικοινωνίας. «Επιχειρησιακά αξίζουν συγχαρητήρια» είπε από το βήμα της Βουλής ο κ. Καμίνης για να συμπληρώσει: «Επικοινωνιακά, ωστόσο, φοβάμαι ότι υπάρχει ένα πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα και πρέπει να κοιτάξετε πώς στο μέλλον, όταν σημειώνονται εγκλήματα τα οποία συγκλονίζουν την κοινή γνώμη, θα διαχειρίζεστε την πληροφόρηση της κοινής γνώμης».

Ο κ. Καμίνης εξήγησε ότι «πρέπει να υπάρχουν πρωτόκολλα, πρέπει να υπάρχει μία επισήμη ενημέρωση και να μην υπάρχουν είτε διαρροές είτε συνδικαλιστές, οι οποίοι γυροφέρνουν στα κανάλια, και αντί να κάνουν τη δουλειά τους, που είναι να προασπίζονται τα συμφέροντα των συνδέλφων τους –και βέβαια με τον σεβασμό στην αποστολή τους– να παρεμβαίνουν με αυτόν τον τρόπο εκεί που δεν έχουν καμία δουλειά. Να δίνουν εξηγήσεις πάνω σε θέματα που αφορούν την ουσία των εγκληματικών πράξεων και την πορεία της ανάκρισης. »

Αυτή είναι δουλειά της ηγεσία της αστυνομίας, μέσα από τους επίσημους διαύλους της. Αυτό είστε υποχρεωμένοι να το κοιτάξετε. Το θεωρώ πάρα πολύ σοβαρό», επεσήμανε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής απευθυνόμενος στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, και πρόσθεσε:

«Καταλαβαίνω την πίεση που υπέστη όλο αυτό το χρονικό διάστημα το υπουργείο, γιατί είναι ένα έγκλημα, το οποίο συγκλόνισε την κοινή γνώμη, αλλά η επικοινωνιακή του διαχείριση μας επιβάλλει να αναθεωρήσει το υπουργείο την πολιτική που ακολουθεί μέχρι στιγμής».

Ως προς αυτό ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι «το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, δημόσια, εκπροσωπείται με τους θεσμικούς φορείς, με τους εκπροσώπους Τύπου και με αυτούς που προβλέπεται και νομιμοποιούνται να κάνουν ανακοινώσεις». Ωστόσο αναγνώρισε ότι «είναι είναι θέμα γενικότερο, όμως, το τι, πότε μπορούν και σε τι μπορούν να αναφέρονται οι συνδικαλιστές».

Δείτε εδώ: 

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Facebook Comments