ΑρχικήΠολιτικήΚαραμανλής: «Η Γραμμή 4 του Μετρό το μεγαλύτερο δημόσιο έργο που εκτελείται»

Καραμανλής: «Η Γραμμή 4 του Μετρό το μεγαλύτερο δημόσιο έργο που εκτελείται»

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, χαρακτήρισε τη Γραμμή 4 του Μετρό ως το μεγαλύτερο δημόσιο έργο που αρχίζει και εκτελείται.

O κ. Καραμανλής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε « ξεκινάνε τα πρώτα εργοτάξια για τις πρόδρομες εργασίες.  Η ολοκλήρωση της Γραμμής 4 θα γίνει μέσα σε 8 χρόνια. Είναι πολύ σημαντικό έργο θα δώσει λύσεις στην καθημερινότητα των πολιτών ξεκινά από Βεΐκου και καταλήγει Γουδή».

Αναφερόμενος στα αστικά λεωφορεία ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών είπε ότι «κάναμε μια πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια στα ΜΜΜ να τα αναβαθμίσουμε μετά από μια 10ετια που είχαν γίνει πολύ λίγα πράγματα». 

«Προσλαμβάνουμε γύρω στα 600 άτομα οδηγούς λεωφορείων και τεχνίτες μετρό. Έχει γίνει αύξηση στόλου στη Θεσσαλονίκη, 230 λεωφορεία παραλάβαμε, σήμερα είναι πάνω από 400. Στην Αθήνα είχαμε παραλάβει κάτω από 900 αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν 1300», τόνισε.

«Έχουμε δώσει στα ΚΤΕΛ μεγάλο κομμάτι του συγκοινωνιακού έργου με πολύ φθηνότερη τιμή, το οχηματοχιλιόμετρο στα ΚΤΕΛ είναι 1,4 ευρώ, ενώ η ΟΣΥ στα 3 ευρώ και με πολύ καλύτερες υπηρεσίες στα ΚΤΕΛ». Μάξιμουμ ηλικία των λεωφορείων, εξήγησε, είναι τα 8 έτη. 

Ακόμη, ο κ. Καραμανλής επισήμανε «δε λέω ότι η κατάσταση δε μπορεί να γίνει καλύτερη, θα γίνει καλύτερη τώρα που έχουμε χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης για τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία με διαγωνισμό. Ο διαγωνισμός είναι στη διαβούλευση. Στους επόμενους 18 μήνες θα δούμε τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία στους δρόμους».

«Τόσο στο μετρό όσο και στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ η χρήση της μάσκας είναι καθολική,  γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι» διαβεβαίωσε. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ