Καρανικόλας: «Ο κ. Καστανίδης παρά τις αρχικές ενστάσεις είπε ότι θα ψήφιζε το νομοσχέδιο»

14 mins read

Ο εκπρόσωπος Κοινοβουλευτικού Έργου του Κινήματος Αλλαγής, Σπύρος Καρανικόλας, ήταν καλεσμένος στο Action24 και την εκπομπή Briefing με τον Γ. Πιέρρο, όπου μίλησε για την στάση του κόμματος για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις και την διαφοροποίηση του Γ. Παπανδρέου και του Χ. Καστανίδη.

Αρχικά, ο κ. Καρανικόλας είπε «Το Κίνημα Αλλαγής είχε να επιλέξει δύο δρόμους σε αυτή την δεδομένη χρονική στιγμή: ή να ακολουθήσει τον δημαγωγικό λαϊκισμό που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ και να λέγαμε ένα βροντερό ‘’Όχι’’ απέναντι στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, το οποίο ‘’Όχι’’ θα οδηγούσε την κυβέρνηση στο να νομοθετήσει μόνη της και η αρχική μορφή, σας θυμίζω, οδηγούσε σε περιστολή του δικαιώματος του συναθροίζεσθαι».

Και πρόσθεσε «εμείς είπαμε ως υπεύθυνη αντιπολίτευση με δημιουργικότητα, αλλά και με διεκδίκηση απέναντι σε αυτή την κατεύθυνση, ζητήσαμε από την κυβέρνηση να υιοθετήσει τις θέσεις του Κινήματος Αλλαγής που βάζουν ένα κανονιστικό πλαίσιο στις πορείες και στο δικαίωμα της διαμαρτυρίας».

Αναφερόμενος στην διαφοροποίηση του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, και του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Χάρη Καστανίδη, είπε «Είναι θέμα της προέδρου, Φώφης Γεννηματά, με βάση τις κινήσεις του κ. Παπανδρέου και του κ. Καστανίδη, τις αποφάσεις που θα πάρει. Εγώ δεν μπορώ να προκαταλάβω τις αποφάσεις της προέδρου ούτε και να προδικάσω το τι πρόκειται να γίνει στην ψηφοφορία».

Ακόμη, ο κ. Καρανικόλας τόνισε «όταν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, μέχρι και χθες(Τετάρτη), συζητείτο στο συντονιστικό όργανο του Κινήματος Αλλαγής, δηλαδή παρουσία όλων των βουλευτών, η δήλωση όλων των βουλευτών ήταν ότι τελικά θα υπερψηφίσουν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο» ενώ συμπλήρωσε «ο κ. Καστανίδης είχε πει, από την πρώτη ημέρα του συντονιστικού, ότι θα υπηρετούσε την γραμμή του Κινήματος Αλλαγής».

Σημείωσε δε ότι «η αρχική τοποθέτηση του κ. Καστανίδη ήταν ότι παρά τις ενστάσεις, όπως τις διατύπωσε, είπε ότι θα υπηρετήσει την κεντρική γραμμή του Κινήματος Αλλαγής και θα ψήφιζε το νομοσχέδιο».

Κατέληξε, λέγοντας «όλοι σήμερα θα κριθούν με βάση το τι θα κάνουν στην ψηφοφορία».

Facebook Comments