«Καρφί» Λοβέρδου σε Ανδρουλάκη: «Όταν απορρίπτουμε Μητσοτάκη- Τσίπρα, πρέπει να προτείνουμε κάποιον»

10 mins read

Κρίση στο ΠΑΣΟΚ έφερε η συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη στην ΕΡΤ και τον Απόστολο Μαγγηριάδη.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος πήρε σαφείς αποστάσεις από την χθεσινή δήλωση Ανδρουλάκη για κυβέρνηση συνεργασίας με αρχηγό τρίτο πολιτικό πρόσωπο, άγνωστο ακόμα ποιο και όχι τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα.

 

 

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο κ. Λοβέρδος δήλωσε πως δεν γίνεται να απορρίπτουμε πρόσωπα, χωρίς να προτείνουμε κάποια συγκεκριμένη εναλλακτική πρόταση.

“Όταν πάμε στις εκλογές και απορρίπτουμε πρόσωπα, πρέπει και να προτείνουμε πρόσωπα, για να έχουν ξεκάθαρη εικόνα οι πολίτες” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Λίγη ώρα μετά, η Χαριλάου Τρικούπη αντέδρασε με οργή στις δηλώσεις του, σημειώνοντας ότι είναι “πολιτικά παράδοξο ο Ανδρέας Λοβέρδος να έχει κοινές αγωνίες με τον Γιάννη Οικονόμου και τον Ακη Σκέρτσο”.

 

Η δήλωση Οικονόμου

Η αναφορά της Χαριλάου Τρικούπη είχε να κάνει με τις δηλώσεις νωρίτερα του κυβερνητικού εκπροσώπου, που απαντώντας σε ερωτήσεις- κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών- χαρακτήρισε την τοποθέτηση αυτή του κ. Ανδρουλάκη ως θεσμική ασέβεια, και δήλωσε ότι είναι πολιτικά εξωφρενική.

“Λέει ψηφίστε με αλλά ο πρωθυπουργός θα είναι ο “άγνωστος Χ”. Καλεί να τον ψηφίσουν αλλά για το ουσιαστικό αυτό ζήτημα λέει ότι πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι ένας “άγνωστος Χ”. Η θέση αυτή δεν συνιστά πρόκληση μόνο στην κοινή λογική αλλά και στη δημοκρατική τάξη, με την έννοια ότι οι πολίτες με την ψήφο τους θα διαλέξουν και πρωθυπουργό.

 

Facebook Comments