Σκληρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα και των εξαγγελιών του για τη νέα πολιτική του πρωτοβουλία εξαπέλυσε η Μαρία Καρυστιανού, μέσω ανακοίνωσης του Γραφείου Τύπου της «ΕΛΠΙΔΑΣ για τη Δημοκρατία».
Η ίδια κάνει λόγο για «προκλητική ειρωνεία», κατηγορεί τον πρώην πρωθυπουργό για πολιτική αναξιοπιστία και αναφέρεται τόσο στη διαχείριση της περιόδου των μνημονίων όσο και στην υπόθεση των Τεμπών και τη Σύμβαση 717.
Αναλυτικά, η ανάρτηση:
Προκλητική ειρωνεία, γενικολογία και καμία ουσία στις ανακοινώσεις του κ. Τσίπρα. Η εισαγωγή ήταν λυπηρή και εξομοίωσε τα κόμματα με είδη αναλώσιμα, αφού φτάσαμε να ακούσουμε ότι παράγονται περισσότερα από όσα μπορούν οι πολίτες να καταναλώσουν. Και όλα αυτά ενώ τα πολιτικά κόμματα είναι πυλώνας που υπηρετεί τη Δημοκρατία. Η συνέχεια εξίσου απογοητευτική: Η δήθεν δέσμευσή του για ζωή με αξιοπρέπεια, για ασπίδα στην ακρίβεια και δύναμη στην εργασία ΠΡΟΚΑΛΕΙ, όταν προέρχεται από το στόμα του πολιτικού που μας έφερε το 3ο μνημόνιο και υποθήκευσε το μέλλον μας, κάνοντας το ΟΧΙ του ελληνικού λαού ΝΑΙ. Η αναφορά του σε ισχυρή δημοκρατία χωρίς ασυλίες, ΠΡΟΚΑΛΕΙ όταν διατυπώνεται από έναν πρώην πρωθυπουργό, που όχι μόνο δεν έκανε τίποτα για την κατάργηση του άρθρου 86 του Συντάγματος, αλλά ούτε στήριξε ως βουλευτής τους αγώνες της Προέδρου μας, Μαρίας Καρυστιανού, για παύση της ασυλίας των πολιτικών, συμβάλλοντας στην ατιμωρησία του υπουργού της ΝΔ K. Καραμανλή, αλλά και του δικού του Χ. Σπίρτζη, ποινικά υπόλογων και των δύο για τη Σύμβαση 717, η οποία αν είχε εκτελεσθεί, το έγκλημα των Τεμπών θα είχε αποφευχθεί. Επίσης και η εξαγγελία για μια δήθεν ισχυρή οικονομία και για κανόνες στις τράπεζες ΠΡΟΚΑΛΕΙ, αφού η κυβέρνηση του Α. Τσίπρα ήταν αυτή που άνοιξε τον δρόμο για τα funds, τα οποία εξαγόρασαν με όρους αδιαφάνειας τα δάνεια των Ελλήνων για να ακολουθήσει η απώλεια της περιουσίας τους. Ο κ. Τσίπρας νομίζει ότι τρώμε κουτόχορτο ή ότι έχουμε μνήμη χρυσόψαρου. Γραφείο Τύπου της «ΕΛΠΙΔΑΣ για τη Δημοκρατία».
Προκλητική ειρωνεία, γενικολογία και καμία ουσία στις ανακοινώσεις του κ. Τσίπρα.
Η εισαγωγή ήταν λυπηρή και εξομοίωσε τα κόμματα με είδη αναλώσιμα, αφού φτάσαμε να ακούσουμε ότι παράγονται περισσότερα από όσα μπορούν οι πολίτες να καταναλώσουν.
Και όλα αυτά ενώ τα πολιτικά…— Maria Karystianou (@mkaristianou) May 28, 2026

