ΑρχικήΠολιτικήΚασιδιάρης: Απορρίφθηκε το αίτημά του περί κατάλυσης του τεκμηρίου αθωότητας

Κασιδιάρης: Απορρίφθηκε το αίτημά του περί κατάλυσης του τεκμηρίου αθωότητας

Απορρίφθηκε το αίτημα του Ηλία Κασιδιάρη περί κατάλυσης του τεκμηρίου αθωότητάς του, από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Εκεί, είναι ε εξέλιξη επί ένα χρόνο η δίκη, σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Την ώρα που η διαδικασία βρισκόταν στο σκέλος της υπόθεσης για την επίθεση σε βάρος των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ, ο Ηλίας Κασιδιάρης επέλεξε να εμφανιστεί στη δικαστική αίθουσα προκειμένου να υποβάλει το αίτημα, με αφορμή την απόφαση του αρμόδιου τμήματος του Αρείου Πάγου για τον αποκλεισμό του από την εκλογική “κούρσα”, υποστηρίζοντας ότι μπήκε στην ουσία της υπόθεσης που εκδικάζεται και παραβιάστηκε το τεκμήριο αθωότητας του.

«Ζητώ να μου απαντήσετε αν υιοθετείτε όσα αναφέρει στην απόφαση του το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, αν ισχύει για εμένα το τεκμήριο αθωότητας ή αν κακώς βρίσκομαι εδώ και ταλαιπωρώ τους συνηγόρους μου» ανέφερε , μεταξύ άλλων, ο Ηλίας Κασιδιάρης ο οποίος, σχολιάζοντας την πρόταση της εισαγγελέως για την απόρριψη του αιτήματος του, είπε : «Άρα δεν έχω τεκμήριο αθωότητας! Αυτό λέτε όταν λέει εισαγγελέας θα το δούμε στην απόφαση. Αυτά γίνονται σε καθεστώτα Ουγκάντας!».

Από την πλευρά του ο Κώστας Παπαδάκης , συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας, αναφερόμενος στο αίτημα είπε πως ο στόχος του κατηγορούμενου είναι «πολιτικός και εκλογικός». Ο συνήγορος τόνισε πως σε καμία περίπτωση δεν θέλουν «να υπάρχει σκιά για δήθεν καταπάτηση του τεκμηρίου αθωότητας» σημειώνοντας παράλληλα πως ο Άρειος Πάγος με την επίμαχη απόφαση «έχει διοικητική και όχι δικαιοδοτική λειτουργία».

Το δικαστήριο ομόφωνα απέρριψε το αίτημα ως απαράδεκτο καθώς, όπως είπε , δεν στηρίζεται σε διάταξη νόμου. «Πάγια αρχή του Ποινικού Δικαστηρίου αποτελεί ο σεβασμός στο τεκμήριο της αθωότητας που ισχύει μέχρι την έκδοση αμετάκλητης απόφασης» ανέφερε η πρόεδρος.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο Ηλίας Κασιδιάρης , συνοδευόμενος από αστυνομική δύναμη, αποχώρησε από τη δικαστική αίθουσα καταχειροκροτούμενος ενώ οι υποστηρικτές του καταφέρθηκαν κατά της έδρας φωνάζοντας : «είστε απαράδεκτοι».

 

 

ΠΗΓΗ ΕΡΤ