ΑρχικήΠολιτικήΚασσελάκης: «Ο πήχης στις ευρωεκλογές είναι πιο ψηλά από τις εθνικές εκλογές-...

Κασσελάκης: «Ο πήχης στις ευρωεκλογές είναι πιο ψηλά από τις εθνικές εκλογές- Δεν είχαμε όλοι την τύχη να γεννηθούμε παιδιά πρωθυπουργών»

Στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και τη Σία Κοσιώνη μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων αποκάλυψε ότι το κόμμα του θα πάει πολύ καλύτερα στις Ευρωεκλογές από ότι στις εθνικές εκλογές. 

Συλλυπητήρια στην οικογένεια της 28χρονης εξέφρασε αρχικά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

Με αφορμή τη νέα γυναικοκτονία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε ότι έχει καταθέσει η αξιωματική αντιπολίτευση νομoθετική πρόταση για την ποινικοποίηση του όρου «γυναικοκτονία», ενώ παράλληλα σημείωσε πως «υπάρχει ζήτημα ασφαλείας» στη χώρα που αφορά την εγκληματικότητα, την ενδοοικογενειακή βία, αλλά και την πολιτική προστασία. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι και η οικονομική ανασφάλεια προκαλεί «βία».

Ερωτηθείς για την υπόθεση των Τεμπών και κατά πόσο ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να καταθέσει το αίτημα για προανακριτική, ο κ. Κασσελάκης εξήγησε ότι θα προχωρήσει μόνο «εφόσον ο πρωθυπουργός δεσμευτεί να μην αμνηστεύσει τον κ. Καραμανλή», τονίζοντας πως εάν δεν γίνει αυτό, λόγω απόλυτης πλειοψηφίας δεν θα πάει το θέμα στη δικαιοσύνη. Αναφερόμενος στον κ. Καραμανλή και τα Τέμπη ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε ότι “για να καταλάβει ο κόσμος τι ακριβώς παίζεται αυτή τη στιγμή στη Βουλή γιατί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών είναι νομικά λίγο πολύπλοκος, υπάρχουν δύο στάδια: το πρώτο είναι η συγκρότηση αυτής της εξεταστικής επιτροπής και ο δεύτερο είναι το πόρισμα.

Αναφερόμενος στο «κατηγορητήριο» που δημοσίευσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κασσελάκης είπε πως υπάρχουν ήδη «υπεραρκετά στοιχεία για να αιτιολογήσουμε τις κατηγορίες» και ότι είναι «ξεκάθαρες οι ενδείξεις και οι προειδοποιήσεις» που είχε ο τότε υπουργός.

Έχουμε αυτή τη στιγμή τους βουλευτές, τους 36 βουλευτές μας για να προχωρήσουμε στο δεύτερο βήμα δηλαδή στην παραπομπή στη δικαιοσύνη. Η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη πει μέσω της εξεταστικής επιτροπής και του πορίσματος εκεί ότι σκοπεύει να δώσει αμνηστία τον Κώστα Καραμανλή.

Αναφερόμενος στο ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές και που είναι ο πήχης του ανέφερε ότι εκτιμά ότι θα μιλάμε για την απόλυτη ανατροπή.

Σία Κοσιώνη: Τι είναι ανατροπή; Είναι να έρθετε πρώτο κόμμα είναι ή να διατηρήστε τη δεύτερη θέση εκεί που κάποιοι σας είχαν για πεθαμένους;

Στέφανος Κασσελάκης: Θα είναι ξεκάθαρο μήνυμα ότι υπάρχει ένα νέο μονοπάτι προοδευτικής διακυβέρνησης στον τόπο. Για μένα είναι σημαντικό να φανεί τουλάχιστον σε πρώτο στάδιο ότι έχουμε αναταχθεί ότι θέλω να είμαστε σίγουρα πάνω από τα αποτελέσματα τελευταίων εκλογών.

Αναφερόμενος στην άποψη που εξέφρασε ότι είναι έτοιμος να γίνει πρωθυπουργός επεσήμανε στη δημοσιογράφο ότι “δεν έχουμε γεννηθεί όλοι μας παιδιά πρωθυπουργών. Υπάρχουν και άνθρωποι οι οποίοι έχουν ένσημα από την δουλειά τους”.

Αναφερόμενος στην ανάρτηση Ακρίτα και τα περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του πρωθυπουργού ανέφερε ότι “αν θεωρεί ο πρωθυπουργός ότι αδικήθηκε η σύζυγός του καλά κάνει και προσφεύγει στη δικαιοσύνη” παράλληλα όμως τον παρακάλεσε να επιτρέψει και στις οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών να έχουν δικαίωμα στη δικαιοσύνη.