ΑρχικήΠολιτικήΚασσελάκης: «Στην κυβέρνηση είναι τσάμπα μάγκες- Δεν μπορούν να επιλύσουν κανένα πρόβλημα...

Κασσελάκης: «Στην κυβέρνηση είναι τσάμπα μάγκες- Δεν μπορούν να επιλύσουν κανένα πρόβλημα της κοινωνίας»

Ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης μίλησε το απόγευμα της Πέμπτης για πρώτη φορά, στην Βουλή στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Ο κ. Κασελάκης έδωσε το στίγμα της στρατηγικής του και για τα ζητήματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής αλλά και για το κόμμα, στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση, όπου ήταν επί της ουσίας η πρώτη συνάντηση με το σύνολο των βουλευτών του κόμματος.

«Ο ρόλος μου είναι η ακέραιη ευθύνη να πείσουμε όλοι μαζί ότι αξίζουμε την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των πολιτών, τέλος τα στερεότυπα», είπε μεταξύ άλλων.

 

Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του Στέφανου Κασσελάκη:

Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη για μένα που παίρνω για πρώτη φορά το λόγο μπροστά στην Κοινοβουλευτική μας Ομάδα, αλλά συγχρόνως και υποχρέωση απέναντι στους πολίτες, την πατρίδα και τα χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, να υπηρετήσω μαζί με εσάς τις αξίες και τις ιδέες του αριστερού προοδευτικού κόσμου.

Για μένα, η διαδρομή του καθενός και καθεμίας από εσάς αποτελεί έναν ξεχωριστό οδικό χάρτη για να συγκροτήσουμε ένα συμπαγές μέτωπο απέναντι στην κυβέρνηση.

Είμαστε 48 σε αυτή την αίθουσα, θα έπρεπε να είμαστε πολύ περισσότεροι, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ποιους και ποιες έχουμε στην παρούσα σύνθεση και εδώ πιστεύω ότι βρίσκεται το μεγάλο μας πλεονέκτημα.

Το είδα τις προάλλες στην ομιλία του Σωκράτη Φάμελλου στη Βουλή, όταν μιλούσε για την περιοδεία που κάναμε στη Θεσσαλία.

Η γλώσσα του σώματος των βουλευτών της κυβέρνησης φανέρωνε αλαζονεία, αλλά και τα λεγόμενά τους δεν ήταν καλύτερα.

Αντί να ζητήσουν συγγνώμη για την καταστροφή, ειρωνεύτηκαν τον Γιώργο Ιωακειμίδη, αλλά και εμένα προσωπικά με λογοπαίγνια παιδιών δημοτικού σχολείου – «Φαμελλάκης»…

Στην κυβέρνηση είναι τσάμπα μάγκες που δεν μπορούν να επιλύσουν κανένα πρόβλημα της κοινωνίας.

Χαστούκια στους συμπολίτες μας προσφέρουν και έπρεπε να ντρέπονται και αυτοί και ο αρχηγός τους, που δεν τολμά να τους αποκηρύξει.

Απέναντι σε αυτούς, εμείς οι 48 έχουμε την πιο νωπή εντολή των ψηφοφόρων μας και αναλαμβάνουμε την τεράστια ευθύνη να τους ακούσουμε, να σταθούμε δίπλα τους και να τους υπηρετήσουμε.

Εμείς εκπροσωπούμε την εθνική εξαίρεση του πρωθυπουργού της αποστρατιωτικοίησης των νησιών και του «turkaegean».