ΑρχικήΠολιτικήΚασσελάκης στους αρχαιοφύλακες της Ακρόπολης που απεργούν: «Παλεύουμε για τα δημόσια...

Κασσελάκης στους αρχαιοφύλακες της Ακρόπολης που απεργούν: «Παλεύουμε για τα δημόσια μνημεία»

Τους αρχαιοφύλακες της Ακρόπολης που απεργούν, επισκέφτηκε σήμερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Οι αρχαιοφύλακες κινητοποιούνται ενάντια στην εκχώρηση των υπηρεσιών φύλαξης και υποδοχής των μνημείων και των μουσείων. Λιγοστοί υπάλληλοι, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, συγκεντρώθηκαν από νωρίς έξω από την Ακρόπολη και ανάρτησαν πανό, ενώ το μνημείο παραμένει σήμερα κλειστό.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνοδευόμενος από την τομεάρχη Πολιτισμού Κυριακή Μάλαμα, συζήτησε με τους φορείς της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς, ενώ αντάλλαξε σκέψεις με τους εργαζόμενους αρχαιοφύλακες, οι οποίοι όπως είπαν βρίσκονται σε διαρκές καθεστώς εργασιακής επισφάλειας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε ότι είναι αδιανόητο οι υπηρεσίες φύλαξης των κορυφαίων μνημείων και μουσείων της χώρας μας να εκχωρούνται σε εργολάβους, με κατασπατάληση πόρων και ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι του υπουργείου Πολιτισμού να βλέπουν τις συνθήκες εργασίας τους να επιδεινώνονται ακόμα περισσότερο. Πρόσθεσε, στο πλαίσιο αυτό, ότι θα δώσει την μάχη για την αποκατάσταση του πολιτισμού ως δημοσίου αγαθού, με στόχο την θωράκιση των εργασιακών σχέσεων των εργαζόμενων και την χρηστή διαχείριση των δημοσίων πόρων, ώστε τα μνημεία μας να έχουν την θέση που τους αξίζει.​