ΑρχικήΠολιτικήΚασσελάκης: «Θα μείνετε έκθαμβοι με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών-Δεν είμαι εδώ...

Κασσελάκης: «Θα μείνετε έκθαμβοι με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών-Δεν είμαι εδώ για να κάνω καριέρα στην πολιτική»

Στο ACTION 24 βρέθηκε καλεσμένος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης και συνομίλησε με την Ελένη Καλογεροπούλου, τον Δημήτρη Τάκη και τον Γιώργο Πιέρρο, σε μία συνέντευξη εφ όλης της ύλης.

Λίγο αφότου οι δημοσιογράφοι τον καλωσόρισαν εκείνος τους είπε: “Σταματήστε να λέτε τιμή μας, σε πολιτικούς. Είναι τιμή για τους πολιτικούς να μπορούν να επηρεάσουν τις ζωές των ανθρώπων”.

Στη συνέχεια ο κ. Κασσελάκης ρωτήθηκε για το Μακεδονικό, όπου μεταξύ άλλων τόνισε ότι το πρόβλημα με τη Συμφωνία των Πρεσπών, να το λύσει η Νέα Δημοκρατία που το δημιούργησε. Τι περίμεναν τόσα χρόνια, αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε ότι τώρα ακούει και τον Πρωθυπουργό να λέει ότι και ο πατέρας του συμφωνούσε με αυτό το μεικτό όνομα. Με κάθε σεβασμό ρωτήστε τον πρωθυπουργό γιατί έχουν φτάσει σε αυτό το σημείο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στην επιστολή Μητσοτάκη στην κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, είπε ότι όταν αυτό το κόμμα κατέβαινε ένας συνδυασμός που έλεγε μόνο τον όρο Μακεδονία, σκέτο, και να πάρουμε πίσω τη Μακεδονία, γιατί δεν έστειλε επιστολή στο όμορό του κόμμα, να παραπονεθεί και να διακηρύξει την αντίδρασή του. Σέβομαι όσους διαφωνούν αλλά εμείς δεν τους εργαλειοποιήσαμε, είπε ο κ. Κασσελάκης, μεταξύ άλλων.

Για τη δήλωσή του αναφορικά με τη Χαμάς, τόνισε ότι η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση. Αυτό είναι ντε φάκτο. Πάμε για μια Κατοχή στον παλαιστινιακό λαό. Αν όμως ένα κομμάτι της Χαμάς καλύπτει μία ανθρωπιστική ανάγκη, αυτό το κομμάτι πρέπει να το αναλάβει η Δύση. Το ότι η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση δεν σημαίνει ότι η Ευρώπη είναι αυτή που έχει την ευθύνη να παρέμβει.

Για το άνοιγμά του στην κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε μεταξύ άλλων ότι δεν θα κάνει συμφωνίες σε επίπεδο αρχηγών. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει ΣΥΡΙΖΑ. Επεσήμανε ότι το παρελθόν πάντα μετράει αλλά μετράει και το μέλλον. Η πρόσκληση δεν είναι άνοιγμα μόνο στην κ. Κωνσταντοπούλου. Είναι προς όλο τον προοδευτικό χώρο.

Αναφορικά με τον Νίκο Ανδρουλάκη είπε ότι είναι ανασφαλής και δεν υπάρχει χημεία μαζί του, ενώ συμπλήρωσε ότι η αντίδρασή του από μόνη της λέει πολλά. Μπορώ να προσφέρω ένα επαγγελματισμό, μπορώ να εκπροσωπήσω τη χώρα πολύ καλά. Δεν είμαι εδώ για να κάνω καριέρα στην πολιτική. Για αυτό όλο το πολιτικό σύστημα όλοι ασχολούνται και χλευάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη. Εμείς θα έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

Ο πήχης για τις Ευρωεκλογές

Νομίζω ότι πραγματικά θα μείνετε έκθαμβοι με το αποτέλεσμα το βράδυ των ευρωεκλογών. Θα είμαι πολύ χαρούμενος αν δω ένα αποτέλεσμα κοντά στο 20%. Πριν από 3 μήνες συνάδελφοί σας μας είχαν τελειωμένους. Αφήστε τον Ελληνικό λαό να προσπαθήσει. Θα είμαστε δραστήριοι μέσα στην κοινωνία.

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, είπε πως οι σχέσεις τους είναι μια χαρά και πως είναι υπερήφανος για το έργο του Αλέξη Τσίπρα και τη Συμφωνία των Πρεσπών ενώ για την κατεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να μην ακούγονται γενικόλογα πράγματα.  Ξεκαθάρισε ότι το κόμμα είναι σε μία διαδικασία ανανέωσης και ανασυγκρότησης.

Όταν ρωτήθηκε αν για κάτι έχει μετανιώσει όσο καιρό βρίσκεται στην πολιτική, αναφέρθηκε στη δήλωσή του περί δύο παιδιών που είχε κάνει στον Σταύρο Θεοδωράκη. Έχω μετανιώσει για τη δήλωση για τα παιδιά ίδιου φύλου, είπε χαρακτηριστικά.