Καταδίκη Χρυσής Αυγής: Ποια πολιτικά στελέχη θα μπουν φυλακή

10 mins read

Αύριο, Παρασκευή θα έρθει το οριστικό τέλος στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής με την απόφαση των ποινών και των ελαφρυντικών.

Όπως εξήγησε η δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Ιωάννα Μάνδρου, η διαδικασία των ελαφρυντικών είναι πού σημαντική, καθώς μειώνει την ποινή στο μισό.

Οι δικηγόροι δίνουν πραγματική μάχη. Κατά τις 5 μ.μ. το δικαστήριο θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του για τα ελαφρυντικά.

Κατόπιν, η εισαγγελέας θα προτείνει ποινές και οι δικηγόροι θα προσπαθήσουν να πετύχουν τη μικρότερη δυνατή ποινή των καταδικασθέντων.

Για τον φυσικό αυτουργό της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα Γιώργο Ρουπακιά η αλληλουχία της σημερινής διαδικασίας θα κρίνει αν θα έρθει αντιμέτωπος με ισόβια ή με 15ετή κάθειρξη. 

Αντίστοιχα, οι επτά ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης αν θα έρθουν αντιμέτωποι με 15ετή κάθειρξη ή με πολύ μικρότερη ποινή καθώς αν αναγνωριστούν ελαφρυντικά, οι προβλεπόμενες ποινές κυμαίνονται από 2 μέχρι 8 έτη κάθειρξης. Για τα μέλη της οργάνωσης, η αναγνώριση ελαφρυντικών μειώνει το πλαίσιο της ποινής των 5 έως 10 ετών σε 1 έως 5 έτη.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία σήμερα εκτιμάται πως θα είναι πιο σύντομη όσον αφορά την αναγνώριση ελαφρυντικών, καθώς μετά την εισαγγελέα οι συνήγοροι έχουν δικαίωμα σύντομης δευτερολογίας.

Μετά την αναγγελία των ποινών το δικαστήριο δικαιούται να ζητήσει να προσαχθούν ενώπιον του απόντες κατηγορούμενοι.

Το δικαστήριο σήμερα θα διαρκέσει μέχρι τα μεσάνυχτα, ενώ η τελευταία μέρα είναι αύριο.

Μετά την λήψη απόφασης, όσοι πρόκειται να φυλακιστούν θα μεταφερθούν με κλούβα.

Οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους είναι ήδη σε  κατ’ οίκον περιορισμό.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα