ΑρχικήΠολιτικήΚατρίνης για ομόφυλα ζευγάρια: «To ΠΑΣΟΚ δεν δέχεται μαθήματα για θέματα δημοκρατικών...

Κατρίνης για ομόφυλα ζευγάρια: «To ΠΑΣΟΚ δεν δέχεται μαθήματα για θέματα δημοκρατικών ελευθεριών»

O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης, ανέφερε πως «Η κυβέρνηση αφήνει 1,5 εκατομμύριο πολίτες χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».

Ο κ. Κατρίνης μίλησε στο MEGA και στο OPEN, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε πως «από το τέλος Ιανουαρίου 1,5 εκατομμύριο ασφαλισμένοι του ΕΦΚΑ θα μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη λόγω οφειλών στο ταμείο. Για εμάς η δημόσια υγεία είναι αγαθό, για το οποίο δεν θα πρέπει να πληρώσουν οι συμπολίτες μας από την τσέπη τους, όταν  έχουν περάσει αλλεπάλληλες κρίσεις που τους έχουν οδηγήσει σε αυτήν τη δεινή θέση και αδυνατούν-εν μέσω ακρίβειας και πληθωρισμού- να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Σε ό,τι αφορά στη δημόσια παροχή υγείας, το ΠΑΣΟΚ έχει απαντήσει από τη δεκαετία του 1980, αλλά δυστυχώς σήμερα, κάποια πράγματα που θεωρούνταν κεκτημένα, είναι πλέον διαπραγματεύσιμα από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη».

Μιλώντας για την ακρίβεια που είναι ορατή πλέον παντού ο Μιχάλης Κατρίνης σημείωσε ότι «η αδράνεια και η αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης εγγυώνται ότι οι καταναλωτές θα συνεχίσουν να πληρώνουν πανάκριβα, όταν εδώ και δύο χρόνια βιώνουν όχι μόνο την ακρίβεια-που δεν είναι τελικά μόνο εισαγόμενη- αλλά την αισχροκέρδεια».

«Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα είναι σταθερά υψηλότερος από τον μέσο όρο της ευρωζώνης, οι τηλεπικοινωνίες με βάση στοιχεία της Eurostat  είναι 67% ακριβότερες σε σχέση με τον μέσο όρο της Ευρώπης,  στο κόστος ενοικίων υπάρχουν υπέρογκες αυξήσεις και για τις  προμήθειες τραπεζών πληρώνουμε πανάκριβα, ενώ η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα τέσσερα ολόκληρα χρόνια, παρά τα πρόστιμα που επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού» υπογράμμισε ο κοπινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

«Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, αφορούν είδη για τα οποία η Επιτροπή Ανταγωνισμού είχε έγκαιρα επισημάνει τις ανεξήγητα υψηλές τιμές πώλησης. Πριν από ένα χρόνο για τα σχολικά είδη και πριν από έξι μήνες για τα απορρυπαντικά και τα είδη προσωπικής υγιεινής, καθώς και για το βρεφικό γάλα, ζήτημα που απασχολεί πάρα πολλά νέα ζευγάρια.
Άρα, η κυβέρνηση γνώριζε με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι κάποια προϊόντα πωλούνται πανάκριβα και δεν έκανε απολύτως τίποτα. Το μόνο που έκανε, είναι να απομακρύνει τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, που έκανε τις σχετικές έρευνες και διαπίστωσε το ράλι αισχροκέρδειας εις βάρος των καταναλωτών» ανέφερε ο Κατρίνης.

Κατρίνης για ομόφυλα ζευγάρια: To ΠΑΣΟΚ δεν δέχεται μαθήματα για τα ζητήματα των δημοκρατικών ελευθεριών

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια ο Μιχάλης Κατρίνης δήλωσε ότι «το ζήτημα για το ΠΑΣΟΚ δεν αποτελεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας, ούτε μετατρέπεται σε υπαρξιακό πολιτικό ζήτημα. To ΠΑΣΟΚ, δεν δέχεται υποδείξεις και μαθήματα για τα ζητήματα των δημοκρατικών ελευθεριών. Δεν χρειάστηκε ποτέ ούτε φροντιστήρια, ούτε εγέρσεις, ούτε κομματικές πειθαρχίες για να συζητήσουμε για θέματα ελευθεριών και δικαιωμάτων, που επί κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη εργαλειοποιούνται, ενώ όλοι συμφωνούν ότι είναι αναγκαία μια θεσμική παρέμβαση για το ζήτημα».

«Ένας πρωθυπουργός, ο οποίος εξαγγέλλει μεταρρυθμίσεις και κάνει βήματα μπρος-πίσω αναλόγως της συγκυρίας, αποκαλύπτει την αντίληψη της κυβέρνησης για τα θέματα δημοκρατίας και δικαιωμάτων. Μιας κυβέρνησης που εισηγείται ένα νομοσχέδιο, το οποίο πολλά μέλη της δηλώνουν ότι θα το καταψηφίσουν, αλλά παραμένουν στην κυβέρνηση, με τρανταχτό παράδειγμα υφυπουργό που φέρεται να δηλώνει ότι δεν θα το ψηφίσει, ενώ το υπουργείο της είναι αρμόδιο για θέματα κοινωνικής συνοχής και οικογένειας» τόνισε ο Μιχάλης Κατρίνης.