Καυγάς στη Βουλή για την «Παπαδημούπολη» -Τα επιχειρήματα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

11 mins read

Μετά τις αποκαλύψεις για τα 38 ακίνητα του Δημήτρη Παπαδημούλη, η υπόθεση της «Παπαδημούπολης» και η εκμετάλλευση των ακινήτων για ενοικίαση τους από ΜΚΟ για πρόσφυγες και μετανάστες έφτασε στη Βουλή.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής στην Ολομέλεια του κοινοβουλίου ο βουλευτής της ΝΔ, Μίλτος Χρυσομάλλης, επισήμανε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δρομολόγησε την παροχή επιδομάτων για τη στέγαση μεταναστών και ότι αδιάψευστος μάρτυρας για το γεγονός αυτό είναι ο κ. Παπαδημούλης: «Το γεγονός ότι οι νόμιμοι πρόσφυγες δεν πάνε σε άλλες χώρες, ενώ έχουν το δικαίωμα, πρέπει να μας προβληματίσει. Γιατί δεν πάνε, ας πούμε, στη Γερμανία; Μήπως γιατί και εκεί υπάρχει άλλη νομοθεσία και χάνουν πολλά από τα επιδόματα που παίρνουν; Μήπως πρέπει να ξαναδούμε και εμείς εδώ την ελληνική νομοθεσία; Είπε η κ. Αναγνωστοπούλου -και δεν το αμφισβητεί κανείς- ότι εσείς βρήκατε πρώτοι τα χρήματα για τη στέγαση. Κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό. Εξάλλου, δεν θα μπορούσαμε κιόλας, γιατί θα μας διέψευδε ο κ. Παπαδημούλης. Από εκεί και πέρα, θέλω να πιστεύω ότι θα μειωθούν κι άλλο οι ροές με τη μεταναστευτική πολιτική που εφαρμόζουμε, γιατί έτσι θα καταλάβουν ότι δεν μπορούν να έρχονται όλοι εδώ. Δεν γίνεται να στοιβάζουμε εδώ ανθρώπινες ψυχές».

Νωρίτερα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, επεσήμανε για να μην «ακούγονται διάφορα, τα χρήματα αυτά, που κατορθώσαμε εμείς ως κυβέρνηση για την στέγαση, την εστίαση αυτών των ανθρώπων είναι ευρωπαϊκά κονδύλια, καθώς και το πρόγραμμα ”ΕΣΤΙΑ” και το πρόγραμμα ”ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ” και το πρόγραμμα ”ΉΛΙΟΣ”. Για να μην ακούγονται διάφορα ότι τα παίρνουμε από τους φτωχούς Έλληνες και τα δίνουμε σ’ αυτούς που έρχονται από το εξωτερικό».

Facebook Comments