ΑρχικήΠολιτικήΚεραμέως: «O Κασσελάκης παροχολογεί ακατάσχετα κάτω από το λεφτόδεντρο»

Κεραμέως: «O Κασσελάκης παροχολογεί ακατάσχετα κάτω από το λεφτόδεντρο»

Η καταγγελλόμενη διάρρηξη σε παράρτημα του υπουργείου Εσωτερικών δεν έχει καμία σχέση με την εκλογική διαδικασία, ανέφερε η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως.

«Με μία φοβερή ελαφρότητα τα κόμματα της αντιπολίτευσης προσπαθούν να ρίξουν σκιές σε μία διαδικασία που πραγματοποιείται εδώ και 50 χρόνια στη χώρα μας με σύμπραξη υπουργείου Εσωτερικών, Δήμων, Περιφερειών, δικαστικών αντιπροσώπων», πρόσθεσε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

 

 

Δήλωσε δε ότι αναμένει το πόρισμα της αστυνομίας: «Εγώ ξέρω να σέβομαι τις διαδικασίες», σχολίασε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι αμέσως μετά την καταγγελία ενεργοποιήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας και έγινε ο σχετικός έλεγχος από το τμήμα κυβερνοασφάλειας χωρίς, μέχρι στιγμής, να έχει προκύψει κάποιο στοιχείο.

Κληθείσα να σχολιάσει τον χαρακτηρισμό του Στέφανου Κασσελάκη ότι το μπόνους παραγωγικότητας στο Δημόσιο είναι προεκλογικό πριμ, η κ. Κεραμέως κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για ακατάσχετη παροχολογία «κάτω από το λεφτόδεντρο» και διερωτήθηκε που θα βρει τα 3 δισ. ευρώ ετησίως για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού που πρότεινε ο ίδιος.

«Αυτή η δήλωση του κ. Κασσελάκη ενέχει και κάτι άλλο: Δεν του άρεσε το μπόνους παραγωγικότητας γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ διακατέχεται από μία λογική που λέει όλοι ίσοι και όμοιοι, να μην ξεχωρίζει κανείς. Ε λοιπόν και σε αυτό διαφέρουμε. Εμείς θέλουμε να ανταμείβουμε τους δημοσίους υπαλλήλους που υπερβάλλουν εαυτόν. Το θέμα είναι πολύ σημαντικό ως ένα υγιές κίνητρο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τη δικαστική απόφαση σχετικά με την τραγωδία στο Μάτι, η υπουργός υπενθύμισε ότι η δικαιοσύνη λειτουργεί με κανόνες, καθώς ο δικαστής κρίνει με βάση τις διατάξεις που ισχύουν και σημείωσε ότι οι αποφάσεις της δικαιοσύνης γίνονται σεβαστές.

Σημείωσε ότι «στο ποινικό δίκαιο υπάρχει μία βασική αρχή που λέει ότι δικάζεσαι πάντοτε με την ευμενέστερη διάταξη από τότε που τελέστηκε το αδίκημα μέχρι την πρώτη απόφαση, με την πιο επιεική διάταξη» και υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν φύγει από την κυβέρνηση κατέστησε τις συγκεκριμένες ποινές πιο ελαφριές.

Ανάφερε μάλιστα ως παράδειγμα τον κατηγορούμενο, ο οποίος καταδικάστηκε με τριετή φυλάκιση για εμπρησμό από αμέλεια.

«Πλέον δικάζεται με έως 20 χρόνια. Να μία αλλαγή στάσης, ήρθε η ΝΔ και έχει αυστηροποιήσει όλες αυτές τις ποινές για να περάσει και ένα ξεκάθαρο μήνυμα».

Παράλληλα, χαρακτήρισε θράσος την κριτική που ασκεί το ΠΑΣΟΚ και υπενθύμισε ότι υπάρχει μία ουσιώδης διαφορά μεταξύ της ΝΔ και των υπόλοιπων κομμάτων:

«Η ΝΔ πήρε μία πολύ συνετή απόφαση, να μην εργαλειοποιήσει αυτή την τραγωδία. Είδατε κανένα μαύρο πανό να κρέμεται από τα γραφεία της ΝΔ όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ;».