«Κεραυνοί» Λιβανού κατά Φωτίου στη Βουλή: «Μήπως θέλετε άσυλο για τις γιάφκες και τα όπλα;»

17 mins read

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η πρώην υπουργός Θεανώ Φωτίου η οποία χθες βρέθηκε στην ΑΣΟΕΕ για να υποστηρίξει όπως είπε τους φοιτητές που αντιδρούσαν στην επέμβαση των ΜΑΤ.

«Όταν συμβαίνουν τέτοια γεγονότα, η πρώτη μου αντίδραση, προσωπικά, είναι να πάω εκεί που συμβαίνουν ως βουλευτής για να διασφαλίσω την ασφάλεια και τη ζωή των φοιτητών. Όπως ξέρετε, το πανεπιστημιακό άσυλο είναι έννοια σύμφυτη από την αρχαιότητα με την κουλτούρα και αντίληψη του ελληνικού λαού και κατοχυρώθηκε στη συνολική αντίληψη του λαού μετά τον αγώνα του Πολυτεχνείου και την πτώση της Χούντας που θα γιορτάσουμε την Κυριακή. Σας το είχα πει τον Ιούλιο όταν ψηφίζατε την κατάργηση του ασύλου. Σας είχα πει ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να καταργήσετε εσείς με νομοθετικές πράξεις το άσυλο γιατί είναι ευρύτερη έννοια εμπεδωμένη στο λαό».

Η κ. Φωτίου χρησιμοποίησε υψηλούς τόνους για να κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι ανοίγει ένα κύκλο έντασης και βίας που δεν οδηγεί πουθενά και υπαινίχθηκε ότι ο αυταρχισμός που επιλέγει η κυβέρνηση πιθανότατα να προκαλέσει προβλήματα, προκαλώντας με αυτή τη φράση την αντίδραση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

«Υπήρξα 40 χρόνια καθηγήτρια του Πολυτεχνείου και έχω δει πολλές κυβερνήσεις τι έκαναν ειδικά στο Πολυτεχνείο με το φαύλο κύκλο της έντασης και της αστυνομοκρατίας που δεν οδηγεί πουθενά. Πρέπει να το χετε όλοι στο μυαλό σας να διασφαλίσετε τους όρους ώστε να μην πάθει κανείς τίποτα γιατί όταν πυροδοτείτε τους κύκλους της έντασης και του αυταρχισμού δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι δεν θα έχουμε προβλήματα. Η κυβέρνηση της ΝΔ, που ήρθε με το σύνθημα της ενότητας, επιχειρεί να διχάσει τον ελληνικό λαό όχι μόνο στο μεταναστευτικό, αλλά τώρα και στα πανεπιστήμια. Επιχειρείτε να διχάσετε τα ελληνικά παν/μια σε καλούς και κακούς καθηγητές, καλούς και κακούς διδάσκοντες καλές και κακές Συγκλήτους. Είναι το μεγαλύτερο λάθος. Είναι αδιέξοδος και ο κύκλος της καταστολής φέρνει συνεχώς νέες εντάσεις.»

Στην κ. Φωτίου λίγη ώρα αργότερα απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της νέας Δημοκρατίας Σπήλιος Λιβανός: «Μήπως θέλετε ένα άσυλο για τα όπλα, τις γιάφκες, τις εγκληματικές ομάδες; Είστε ευχαριστημένοι με αυτό που αφήστε πίσω ως ελληνικό πανεπιστήμιο; Πρέπει να φυλάσσονται τα πανεπιστήμια; Θέλετε να έχουμε ανοιχτά πανεπιστήμια; Θέλετε τελικώς πανεπιστήμια που να καλωσορίζουν τους μπαχαλάκηδες;». Ο κ. Λιβανός σημείωσε ακόμη πως η κυβέρνηση με την πολιτική της θέλει να ενισχύσει τα πανεπιστήμια, αναφέροντας «είμαστε ταγμένοι στην υπηρεσία του ασύλου: του ασύλου διακίνησης ιδεών και της γνώση».

Facebook Comments