ΑρχικήΠολιτικήΚΙΝΑΛ: Να κληθεί επειγόντως η ΡΑΕ για τις τιμές της ενέργειας στην...

ΚΙΝΑΛ: Να κληθεί επειγόντως η ΡΑΕ για τις τιμές της ενέργειας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Να κληθεί η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για τις τιμές της ενέργειας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ζητά το ΚΙΝΑΛ.

O βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Χάρης Καστανίδης με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Θανάση Μπούρα, ζητά την κλήση της ΡΑΕ για να δώσει εξηγήσεις για τις υψηλές τιμές ενέργειας.

«Οι Έλληνες καταναλωτές, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, υφίστανται εδώ και μήνες σοβαρές απώλειες στο εισόδημά τους, εξαιτίας της αλματώδους αύξησης των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος, του φυσικού αερίου και των πετρελαιοειδών», αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και επισημαίνει: «Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών αδυνατεί να σηκώσει το βάρος των υπέρμετρων επιβαρύνσεων και να πληρώσει τους σχετικούς λογαριασμούς».

Ο κ. Καστανίδης καταγγέλλει πως υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις αυθαίρετες ενέργειες ή αισχροκέρδεια παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, καθώς, όπως αναφέρει, ουδείς ελέγχει ή εξηγεί ποιες είναι οι τιμές εκκίνησης και πώς καταλήγουν οι προμηθευτές στις τιμές διάθεσης.