Κινητικότητα στο ΚΙΝΑΛ μετά την αποχώρηση της Γεννηματά

15 mins read

Το σοβαρό θέμα υγείας που αντιμετωπίζει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά αλλά και η ανακοίνωσή της ότι δεν θα “κατέβει” στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου αρχηγού του κόμματος έχουν προκαλέσει αναταραχές στο Κίνημα Αλλαγής.

Οι τρεις εναπομείναντες υποψήφιοι, Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος και Χάρης Καστανίδης, φέρεται να έχουν ήδη μια πρώτη τηλεφωνική επαφή και ίσως τα επόμενα 24ωρα συναντηθούν για να βρουν μια λύση σε σχέση με τις εσωκομματικές διαδικασίες.

Μεθαύριο, Παρασκευή 15/10, λήγει τυπικά η προθεσμία ανακήρυξης υποψηφιοτήτων, και ίσως χρειαστεί να πάρει παράταση. Η αρμοδιότητα ανήκει στην ΕΔΕΚΑΠ, η οποία πρέπει να εισηγηθεί αντιστοίχως στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή για να πάρει γρήγορα τις όποιες αποφάσεις.

Έτσι, έχουν έρθει στο προσκήνιο δυο πιθανά σενάρια. Το ένα της αναβολής των διαδικασιών που είναι προγραμματισμένες 5 και 12 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, τα επιτελεία Λοβέρδου, Ανδρουλάκη και Καστανίδη απορρίπτουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, εκτιμώντας ότι οι εξελίξεις επιτάσσουν ακόμη περισσότερο την εκλογή νέας ηγεσίας στο κόμμα. Το δεύτερο σενάριο έχει να κάνει με την διεύρυνση των υποψηφιοτήτων. Στελέχη του γεννηματικού μπλοκ εκτιμούν ότι θα μπορούσαν να εκφραστούν μέσω νέας υποψηφιότητας. Όπως οι: Γιώργος Παπανδρέου,  Παύλος Γερουλάνος, Μανώλης Χριστοδουλάκης. 

Στο παρασκήνιο, μετά το αρχικό σοκ, έμπειρα στελέχη αντιλαμβάνονται και εκτιμούν ότι όλα μπορούν να αλλάξουν κι ότι «οι πρωταγωνιστές» θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν τις αναγκαίες συζητήσεις και όλοι μαζί, τα αρμόδια όργανα να λάβουν αποφάσεις. Θα είναι, τελικά, υποψήφιοι μόνο οι κ.κ Λοβέρδος, Ανδρουλάκης και Καστανίδης για την ηγεσία και πώς διαμορφώνει τις ισορροπίες στο εσωκομματικό παζλ η αποχώρηση της Γεννηματά από την κούρσα;

Ο Παύλος Γερουλάνος σχεδίαζε δήλωση για να εξηγήσει για τους λόγους της μη καθόδου του στην κούρσα. Τώρα μπορεί -θεωρούν κάποιοι- να εξετάσει τα νέα δεδομένα.

Στο πρόσφατο παρελθόν είχε ακουστεί ότι Χριστοδουλάκης και Χρηστίδης θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να κάνουν ένα μεγαλύτερο βήμα- και τα δύο νεαρά στελέχη δεν έχουν πει λέξη σχετική. Μαζί με τους άλλους στενούς συνεργάτες της Γεννηματά ξενύχτισαν στην Χαριλάου Τρικούπη απαντώντας στα μηνύματα συμπαράστασης στην Γεννηματά. Και προγραμμάτιζαν από νωρίς σήμερα το πρωί να επιστρέψουν.

Facebook Comments