Κοινή γραμμή για το Κίνημα Αλλαγής από Γεννηματά, Παπανδρέου

12 mins read

Χθες έλαβε χώρα η συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, στην οποία μίλησαν μεταξύ άλλων η Φώφη Γεννηματά και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Η συνεδρίαση έγινε έπειτα από την επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου από το εξωτερικό και τη συνάντηση που είχε με την Φώφη Γεννηματά, στην οποία συζητήθηκε η οργανωτική δομή του και η πορεία του κόμματος μέχρι τις εκλογές.
Η κυρία Γεννηματά στην ομιλία της εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό λέγοντας πως “μοναδικό μέλημά του είναι είναι η εξουσία για την εξουσία”. Παράλληλα, αναφερόμενη στις κινήσεις του Προέδρου της Βουλής και τις “φωτογραφικές αλλαγές στον κανονισμό της Βουλής” δήλωσε πως μοναδικός σκοπός τους είναι “να κλείσουν το στόμα του Πάνου Καμμένου”.
Σχετικά με το μέλλον του Κινήματος Αλλαγής η κυρία Γεννηματά επισήμανε ότι “το σύνολο των πολιτικών αποφάσεων πρέπει να περάσει αποκλειστικά και μόνο στο εκλεγμένα όργανα του κόμματος” και πρέπει να γίνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις για να μπορέσει ο νέος πια και στη λειτουργία του φορέα να κάνει το μεγάλο βήμα μπροστά. Υπενθυμίζεται ότι το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής θα γίνει θα τέλη Μαρτίου.
Ο Γιώργος Παπανδρέου ξεκίνησε να την ομιλία του αναφερόμενος στα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ανδρέα Παπανδρέου, λέγοντας ότι “όσοι χθες ή σήμερα προσπαθούν να τον μιμηθούν, υιοθετώντας επιφανειακά γνωρίσματα, ας καταλάβουν ότι ο Ανδρέας δεν υπηρέτησε την εικόνα του αριστερού, αλλά την ουσία του σοσιαλιστικών του αρχών” και συμπλήρωσε ότι ο Ανδρέας είχε παγκόσμια εμβέλεια.
Ο κ. Παπανδρέου έκανε αναφορά στις διεθνείς συναντήσεις του και τη θέση των σοσιαλιστών απέναντι στο αυταρχικό καθεστώς Μαδούρο στη Βενεζουέλα. Χαρακτήρισε ναρκωκυβέρνηση το σημερινό καθεστώς, που στέλνει στη φυλακή τους ηγέτες της αντιπολίτευσης και δυστυχώς στηρίζεται από την σημερινή ελληνική κυβέρνηση “η οποία λέει ότι είναι αριστερή και δημοκρατική”.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα