ΑρχικήΠολιτικήΚοινό ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ με έναν υποψήφιο πρωθυπουργό προτείνει ο Νίκος Παππάς

Κοινό ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ με έναν υποψήφιο πρωθυπουργό προτείνει ο Νίκος Παππάς

Eκλογική συνεργασία με κοινό ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, πρότεινε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.

Ειδικότερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Παππάς μίλησε στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» και τόνισε ότι «υπάρχει ανάγκη να ξεκινήσει μια προγραμματική συζήτηση η οποία να έχει ορίζοντα την εκλογική διαδικασία». Στην ουσία πρότεινε ένα κοινό ψηφοδέλτιο σε βάση προγραμματικών συγκλίσεων, με κοινό υποψήφιο πρωθυπουργό τον οποίο θα επιλέξει η βάση.

 

Νίκος Παππάς: «Ένωση κομμάτων, όχι διάλυση»

Παράλληλα, ο Νίκος Παππάς πρότεινε κοινό ψηφοδέλτιο σε βάση προγραμματικών συγκλίσεων με έναν υποψήφιο πρωθυπουργό. «Ενωση κομμάτων κατά το νόμο. Δεν εισηγούμεθα αυτοδιάλυση και ενιαίο φορέα. Υπάρχει όμως η ανάγκη της εκλογικής συνεργασίας. Π.χ. στη Γαλλία τι έγινε: κόμματα με πολύ μεγάλη ιστορία, όπως το κομμουνιστικό κόμμα, το σοσιαλιστικό κόμμα, το κόμμα του Μελανσόν και οι Πράσινοι, κλείστηκαν σε ένα δωμάτιο για τέσσερις μέρες και βγήκαν με συμφωνία για τους υποψηφίους και το πρόγραμμα», επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Υπάρχει η ανάγκη να ξεκινήσει μια προγραμματική συζήτηση που θα έχει στον ορίζοντα μια εκλογική συνεργασία. Χωρίς αυτό θα μπούμε σε μια στάση αναμονής που δεν θα είναι καλό για τον κόσμο που έχει προσδοκίες. Το θεμέλιο αυτής της συνεργασίας πρέπει να είναι ένα πρόγραμμα που θα απαντάει στα τεράστια ζητούμενα, όπως είναι η ακρίβεια, η τέκμαρτη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών, το κράτος δικαίου», επισήμανε ο κ. Παππάς.

«Απίθανο το άνοιγμα σε Πλεύση Ελευθερίας»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί «απίθανο» το άνοιγμα στην Πλεύση Ελευθερίας, ενώ για τη Νέα Αριστερά έκανε λόγο για «11 έδρες που εκλάπησαν και κακό προηγούμενο».

«Υπάρχουν δύο μεγάλοι πολιτικοί σχηματισμοί, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που μπορούν να πυροδοτήσουν τις εξελίξεις. Εάν αυτοί οι δύο μεγάλοι χώροι δεν πάρουν την απόφαση να καθίσουν στο τραπέζι, δεν υπάρχει πολιτικό γεγονός», συνέχισε ο κ. Παππάς.

«Είναι άλλο πράγμα να πεις ότι καταργούνται δύο κόμματα και γίνονται ένα και άλλο η εκλογική μια εκλογική τακτική που απαντά σε ένα μείζον ζητούμενο, που είναι για εμάς η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Με δεδομένο τον εκλογικό νόμο και επειδή δεν έχουμε εκλογική τακτική, άλλη μέθοδος από την εκλογική συνεργασία δεν υφίσταται. Και όπως ο Στέφανος Κασσελάκης, τελικός κριτής όλων πρέπει να είναι η βάση της προοδευτικής αριστεράς», τόνισε.