ΑρχικήΠολιτικήΚοντονής για Novartis: «Έπαθα σκοτοδίνη όταν είδα τον φάκελο με τα 10...

Κοντονής για Novartis: «Έπαθα σκοτοδίνη όταν είδα τον φάκελο με τα 10 πολιτικά πρόσωπα»

Στη δίωξη των 10 πολιτικών προσώπων για την υπόθεση της Novartis, αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης μετά την παραδοχή του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι υπήρξαν λάθη στους χειρισμούς όσον αφορά την υπόθεση της Novartis.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN, ο κ. Κοντονής είπε ότι όταν είδε τα ονόματά τους έπαθε σκοτοδίνη. «Είδα ανθρώπους που εκ των πραγμάτων δεν μπορούσαν να είχαν καμία ευθύνη» ανέφερε χαρακτηριστικά τότε υπουργός Δικαιοσύνης.

 

 

Ερωτηθείς γιατί μπήκαν τα ονόματα αυτά, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως υπήρξε μια προσπάθεια εμπλοκής πολιτικών προσώπων που δεν ήταν αρεστά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Γνωστοποίησε πως την ίδια ημέρα συνάντησε τον Αλέξη Τσίπρα στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου και στάθηκε σε τρία γεγονότα που ακολούθησαν.

Επισήμανε πως εκείνο το πρωί που διαβιβάστηκε η δικογραφία της Novartis στη Βουλή ο κ. Τζανακόπουλος, τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος, πήγε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, προσθέτοντας ότι ο ίδιος δεν ήξερε τίποτα.

Την επόμενη ημέρα, σημείωσε, ο τότε αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, δήλωσε ότι γνωρίζει τους προστατευόμενους μάρτυρες. «Είχα έντονο διάβημα: τι είναι αυτά που ακούμε» ανέφερε.

Το τρίτο σημείο είναι πως είχε δει στοιχεία από τις καταθέσεις που τον άφησαν άναυδο. «Να καταθέσει προστατευόμενος μάρτυρας και να λέει ότι είδα τον τάδε να μπαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου με μια τροχήλατη βαλίτσα και πιθανόν στη βαλίτσα να ήταν λεφτά, αυτό ήταν ακατανόητο» είπε.