ΑρχικήΠολιτικήΚόντρα Κασσελάκη- Ανδρουλάκη: «Να μην περιμένει τηλέφωνο μου»- «Δεν κοιμήθηκα όλο το...

Κόντρα Κασσελάκη- Ανδρουλάκη: «Να μην περιμένει τηλέφωνο μου»- «Δεν κοιμήθηκα όλο το βράδυ από τη στενοχώρια μου»

Τη συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στο Attica TV, σχολίασε με ειρωνικό τρόπο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να παρουσιάσει το κόμμα του ως τον φυσικό χώρο των Κεντροαριστερών, αλλά αποκήρυξε τη συνεργασία με τον Νίκο Ανδρουλάκη, λέγοντας ότι δεν θα τον πάρει καν τηλέφωνο μετά τις ευρωεκλογές.

 

 

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ, ο κ. Ανδρουλάκης προανήγγειλε από την πλευρά του πρωτοβουλίες για τη δημιουργία προοδευτικού πολιτικού μετώπου, την επομένη των ευρωεκλογών, μη κρύβοντας, ωστόσο, ότι βασική επιδίωξή του είναι η δεύτερη θέση.

Οι πρωτοβουλίες, είπε, θα δρομολογηθούν με πολιτικούς όρους, «στο προσκήνιο και χωρίς παζάρια», περιγράφοντάς το περίπου ως αναγκαιότητα:

«Εμείς ξέρουμε να νικάμε τη ΝΔ», είπε χαρακτηριστικά. Οσον αφορά τον κ. Κασσελάκη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ απέφυγε να τον περιγράψει και ως πολιτικό ακόμα και υποστήριξε πως στο δικό του «τραπέζι» θα πάνε να συζητήσουν οι προοδευτικές δυνάμεις, ενώ από το «τραπέζι» του κ. Κασσελάκη έφυγαν ήδη. 

Ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε ότι «το μόνο χέρι που μπορεί να ανοίξει την πόρτα του Μαξίμου», για να δείξει την έξοδο στη σημερινή κυβέρνηση, είναι αυτό του ΠΑΣΟΚ, ενώ παρέπεμψε και σε σειρά δικών του πρωτοβουλιών –και καμία της πλευράς Κασσελάκη– που οδήγησαν σε μικρές «ήττες» της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

«Θέλω να μου πείτε μια πρωτοβουλία που πήρε ο κ. Κασσελάκης και επέφερε ένα τραύμα στην πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Με εμάς, το καλοκαίρι του 2022 έφυγε το μισό Μαξίμου. Στις δημοτικές εκλογές με τους δικούς μας υποψήφιους έχασαν όλους τους μεγάλους δήμους. Πριν από έναν μήνα κάνω πρόταση δυσπιστίας και ξαναφεύγει το μισό Μαξίμου. Αν θυμάστε στην πρόταση δυσπιστίας έλεγε ότι θα είναι κοκορομαχίες».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είπε και αυτός από τη μεριά του ότι «σε καμία των περιπτώσεων» δεν θα καλέσει τον κ. Κασσελάκη. «Εγώ μιλώ στη βάση της κοινωνίας», εξήγησε, απορρίπτοντας ως μη αποτελεσματικές τις συγκολλήσεις κορυφής. Απέφυγε πάντως να μπει σε προσωπική αντιπαράθεση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν με απασχολεί κάτι τέτοιο. Τι να σας πω δηλαδή; Δεν κοιμήθηκα όλη τη νύχτα χθες, που είπε πως δεν θα με πάρει τηλέφωνο», είπε δηκτικά, καταλογίζοντας μάλιστα στον κ. Κασσελάκη ότι απολαμβάνει μίας ιδιότυπης ασυλίας τόσο από τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που «έχει επιλέξει αντίπαλο», όπως είπε, γιατί θέλει «αντιπολίτευση lifestyle» και όχι πολιτικό αντίπαλο, όσο και από την «εγχώρια ολιγαρχία».

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Κασσελάκης έχει μια ιδιότυπη ασυλία και από τη Νέα Δημοκρατία και την εγχώρια ολιγαρχία. Σήμερα στην Ελλάδα το μιντιακό σύστημα που ελέγχει ο κ. Μητσοτάκης θέλει να επιβάλει ως αντίπαλό του αυτήν την κατάσταση, πολύ απλά για να μην έχει πολιτικό αντίπαλο» είπε ο κ. Ανδρουλάκης και ως προς το πόθεν έσχες του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε:  «Ξέρετε τι πόλεμο θα είχε δεχθεί το ΠΑΣΟΚ , αν ήμουν  η περίπτωση ενός ανθρώπου που αγόρασε ένα σπίτι 2 εκατομμυρίων ευρώ, είχε δεσμευτεί δημόσια από αυτό το στούντιο ότι θα δείξει το πόθεν έσχες του πριν τις ευρωπαϊκές εκλογές αλλά ακόμα δεν έχει κάνει τίποτα; Αν είχα γράψει σειρά άρθρων υπέρ του κ. Μητσοτάκη και σήμερα υποστήριζα ότι είμαι η αξιόπιστη αντιπολίτευση απέναντι του, νομίζω θα ήταν το πιο σύντομο ανέκδοτο».