ΑρχικήΠολιτικήΚόντρα Τσίπρα - Μηταράκη για τους «αληθινούς πρόσφυγες»

Κόντρα Τσίπρα – Μηταράκη για τους «αληθινούς πρόσφυγες»

Στις δηλώσεις του Νότη Μηταράκη σχετικά με τους πρόσφυγες από την Ουκρανία, αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής στο πλαίσιο συζήτησης για την κρίση στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καυτηρίασε τις δηλώσεις του υπουργού Μετανάστευσης ότι “οι Ουκρανοί είναι πραγματικοί πρόσφυγες ενώ όσοι έρχονται από άλλες χώρες και δεν είναι λευκοί δεν είναι πραγματικοί πρόσφυγες”, σημειώνοντας ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε πάντα τις προσφυγικές ροές”.

Ν. Μηταράκης: «Ορθά είπα περί πραγματικών προσφύγων»

Απαντώντας στον κ. Τσίπρα, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, ανέφερε πως «πράγματι είπα ότι η Ευρώπη πρέπει να δείξει αλληλεγγύη στους πρόσφυγες από την Ουκρανία, και ορθά τους χαρακτήρισα πραγματικούς, γιατί η Ουκρανία συνορεύει με την Ε.Ε. και δέχεται εισβολή».

«Αυτή τη δήλωση δεν την έκανα σε αντιδιαστολή άλλων ομάδων προσφύγων, αλλά υπάρχουν οι οικονομικοί μετανάστες που δεν δικαιούνται άσυλο. και οι αιτούντες άσυλο που έρχονται από πολύ μακρία και διέρχονται τα σύνορα μία ή περισσότερων ασφαλών χωρών, τέτοιες αιτήσεις είναι απαράδεκτες. Αυτό λέει το διεθνές Δίκαιο, και όχι οι ιδεοληψίες της αριστεράς», πρόσθεσε.