ΑρχικήΠολιτικήΚωσταράκος: Φώναζαν «Μολών Λαβέ» από το Κολωνάκι - Ο κίνδυνος για την...

Κωσταράκος: Φώναζαν «Μολών Λαβέ» από το Κολωνάκι – Ο κίνδυνος για την Χάλκη

Την έντονη ανησυχία του για τις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία εξέφρασε με παρέμβαση του στην Καθημερινή, ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και πρώην Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ, Στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος.
Σημειώνει ότι δεν είναι βέβαιος πως οι κινήσεις του πρωθυπουργού είναι στην κατεύθυνση της διασφάλισης των εθνικών συμφερόντων, την ώρα που είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο η Τουρκία να «σέρνει» εθελοντικά, αυτή την φορά την Ελλάδα σε διαπραγματεύσεις.
Για τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών σχολιάζει με ιδιαίτερα αιχμηρός ύφος που δεν είναι δύσκολο να βελτιωθούν καθώς η κλιμάκωση και η ένταση είναι δημιούργημα του Πάνου Καμμένου από το 2016, για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους. «Έκανε κάθε προσπάθεια για την δημιουργία έντασης με στολές, τζάκετ, πτήσεις και επιθετικές δηλώσεις και ενέργειες πιστεύοντας ότι αυτό τον ευνοεί δημοσκοπικά. Αυτό ήταν εμφανές σε όλους και έγινε με την παρότρυνση ή με την ανοχή του κ. Τσίπρα, ο οποίος τον άφηνε να παίζει «στρατιωτάκια» προς όφελος, όπως τελικά αποδείχθηκε του ΣΥΡΙΖΑ», υπογραμμίζει.
Παράλληλα στρέφει τα πυρά του και κατά του πρώην ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά καθώς και του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόλου λέγοντας ότι προσπάθησαν να βελτιώσουν την εικόνα τους στα μάτια του λάου, λέγοντας για «κότες» και με «Μολών λαβέ» από το Κολωνάκι.
Μεταξύ άλλων σχολιάζει και το ζήτημα της επαναλειτουργίας της σχολής της Χάλκης σημειώνοντας πως δεν πρόκειται για διμερές θέμα, δεν αποτελεί ελληνοτουρκικη διαφορά αλλά διεθνές ζήτημα καταπάτησης ανθρωπίνων ελευθεριών για το οποίο η Τουρκία είναι κατηγορούμενη σε Η.Π.Α. και Ε.Ε.
«Με λογική παζαριού μας σπρώχνουν σε μια καλοστημένη παγίδα όπου η Χάλκη συνδέεται με το θέμα των μουφτήδων στη Θράκη, ένα καθαρό ελληνικό εσωτερικό θέμα που αφορά τους Έλληνες μουσουλμάνους. Αυτός ο ελιγμός για τους Τούρκους έχει μόνο κέρδη», επισημαίνει.