ΑρχικήΠολιτικήΚουμουτσάκος κατά Ροζάκη: «Θα τεμαχίσουμε τη νησιωτικότητα; Είναι αδιανόητο»

Κουμουτσάκος κατά Ροζάκη: «Θα τεμαχίσουμε τη νησιωτικότητα; Είναι αδιανόητο»

Ο  αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, σχολίασε, με αιχμές,  τη δήλωση του προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου του Υπουργείου Εξωτερικών, Χρήστου Ροζάκη.

Σημειώνεται ότι ο κ. Ροζάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Νέα Κρήτη», δήλωσε ότι «το Καστελόριζο είναι μακριά από τη Ρόδο, αλλά είναι κοντά στις ακτές της Τουρκίας».

Έτσι λοιπόν, ο κ. Κουμουτσάκος, μιλώντας σήμερα στον ρ/σ realfm, τόνισε «Ο κ. Ροζάκης έχει μια σεβαστή επιστημονική διαδρομή στην Ελλάδα και διεθνώς, αυτό δεν σημαίνει ότι ασπαζόμαστε ή συμφωνούμε με όλες τις απόψεις του. Και πάω στο θέμα που έχει δημιουργήσει όλη αυτή τη συζήτηση. Ακούστε καθαρές κουβέντες όταν πρόκειται για εθνική ακεραιότητα, για κυριαρχία ή για κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας είναι αδιανόητο να μιλάμε για απομονωμένα τμήματα της ελληνικής επικράτειας. Η υπεράσπιση και της έσχατης γωνιάς της πατρίδας μας είναι μια αυτονόητη, μια θεμελιώδης υποχρέωση του ελληνικού κράτους και του κάθε Έλληνα. Και αυτή η υποχρέωση γίνεται ακόμα πιο πιεστική, μεγαλύτερη, όταν μιλάμε για τις ακριτικές εσχατιές της χώρας και αυτό ισχύει απόλυτα και για τη στεριά και για τα νησιά και για τη θάλασσα».

Και πρόσθεσε «Η νησιωτικότητα της χώρας μας, είναι σάρκα από τη σάρκα μας, από την μία άκρη της ως την άλλη και δεν μπορεί να υπάρχουν απόψεις που αυτή την πραγματικότητα, να την αναιρούν ή να την βάζουν υπό αμφισβήτηση».

«Όταν μιλάμε για κυριαρχικά δικαιώματα ή για εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της χώρας, αυτή δεν τεμαχίζεται, ούτε διαχωρίζεται. Είναι ενιαία και δεν υπάρχει λογική απομονωμένων τμημάτων της ελληνικής επικράτειας», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ακόμη, ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε ότι «Γενικά τέτοια λεπτά ζητήματα που χρειάζονται και τακτικές διπλωματικές και στρατηγικές και προετοιμασία δεν μπορεί να γίνει δημόσια, με την έννοια ότι δεν διαπραγματευόμαστε με τον εαυτό μας. Αυτά είναι πολύ κρίσιμα ζητήματα».

Και συμπλήρωσε «Θα τεμαχίσουμε τη νησιωτικότητα της χώρας; Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα».