Κουμουτσάκος: «Ο Σοϊλού μου έλεγε “θα σας στείλω 50.000 την Κυριακή & 70.000 τη Δευτέρα”»

7 mins read

«Tο διαπίστωσα εγώ ο ίδιος στις 4 Οκτωβρίου κατά την επίσκεψή μου στην Άγκυρα» είπε o αναπληρωτής Υπουργός  για τη συνάντησή του με τον Τούρκο Υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Κατά την οποία η γειτονική χώρα διαμαρτυρήθηκε για έλλειψη βοήθειας αλλά και για υπονόμευση από την Ευρώπη στο ζήτημα της Συρίας.

Όπως αναφέρει ο Γιώργος Λυκουρέντζος στο real.gr, σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο ο κ. Σοϊλού απείλησε ανοικτά με άνοιγμα των συνόρων λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μου είπε ότι θα σας στείλω 50.000 την Κυριακή και 70.000 τη Δευτέρα. Τότε τι θα κάνουν;».

Συνεχίζοντας ο αναπληρωτής Υπουργός τόνισε ότι το τουρκικό σχέδιο εξυφαινόταν εδώ και μήνες και επιβεβαιώθηκε στον Έβρο χαρακτηρίζοντας ως μονόδρομο το κλείσιμο των συνόρων από την Ελλάδα.

«Όλο αυτό είναι τόσο μείζον που δικαιολογεί την αναστολή υποδοχής αιτήσεων ασύλου για ένα διάστημα . Ήταν ευθεία και προσβλητική στάση αυτό που έκανε η Τουρκία. Ήταν υπόδειγμα παραβίασης των σχέσεων καλής γειτονίας. Τα σύνορα μας θα προστατευθούν με κάθε τρόπο» κατέληξε ο κ. Κουμουτσάκος.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα