ΑρχικήΠολιτικήΚουτσούμπας: Ο Τσίπρας νομιμοποίησε την ακροδεξιά - Τώρα θυμήθηκε ότι είναι αντίπαλος...

Κουτσούμπας: Ο Τσίπρας νομιμοποίησε την ακροδεξιά – Τώρα θυμήθηκε ότι είναι αντίπαλος της

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε τον πρωθυπουργό, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Με ομιλία του στην εκδήλωση της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος, στο Novotel, για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «θυμήθηκε αργά το μέτωπο ενάντια στην ακροδεξιά» και υπενθύμισε ότι ήταν αυτός που «ξεχείλωνε το “αντιμνημονιακό μέτωπο των αγανακτισμένων” γενικώς, για να τους χωρέσει όλους, μέχρι και τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, συγκυβερνούσε τέσσερα χρόνια με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ και νομιμοποιούσε στη συνείδηση των λαϊκών ανθρώπων την ακροδεξιά». 

Παράλληλα, αναφορικά με τη συγκρότηση του προοδευτικού μετώπου που επιχειρεί ο πρωθυπουργός, ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι «με αυτά τα μέτωπα, επιχειρούν να νεκραναστήσουν το πολιτικό προσωπικό των κυβερνήσεων Σημίτη – Παπανδρέου, να ξεπλύνουν το παλιό φθαρμένο ΠΑΣΟΚ, αλλά και διάφορους τυχοδιώκτες γυρολόγους πολιτικούς». 

Συμπλήρωσε παράλληλα ότι «οι υπόδικοι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, οι καθοδηγητές των δολοφονιών συμπολιτών μας, προκαλούν μέχρι σήμερα ελεύθεροι και ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα κοιμάται σπίτι του, επειδή η δίκη σέρνεται πάνω από τέσσερα χρόνια τώρα, ακριβώς δηλαδή όσα χρόνια κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ». 

Τέλος ζήτησε να αναδειχθεί το ΚΚΕ σε τρίτη δύναμη, ώστε να περιθωριοποιηθεί το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.