ΑρχικήΠολιτικήΚριτική Σαμαρά στην κυβέρνηση για αγρότες και Τουρκία: «Επειδή δεν έχει αντιπολίτευση...

Κριτική Σαμαρά στην κυβέρνηση για αγρότες και Τουρκία: «Επειδή δεν έχει αντιπολίτευση δεν σημαίνει ότι έχει πάντα δίκιο»

Η ομιλία Σαμαρά, που χαρακτηρίστηκε πύρινη, δεν περιελάμβανε βολές κατά της κυβέρνησης μόνο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο πρώην πρωθυπουργός επέκρινε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και για τα θέματα με τους αγρότες και για τη νέα προσέγγιση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι σήμερα λίγο πριν από μία σημαντική ψηφοφορία κατά συνείδηση, θα σας ζητήσω να ξεχάσετε όλα τα άλλα και να ακούσετε μόνο την συνείδησή σας.

Απευθύνομαι σε όλους σας ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης, δεν θέλω να αντιδικήσω με κανέναν ούτε να χαϊδέψω αυτιά ούτε να εισπράξω κάποιο χειροκρότημα. Απλώς σας ζητώ να σκεφτείτε ότι θα ακούσετε και ύστερα βεβαίως να σκεφτείτε και τι θα ψηφίσετε. Πρώτα μία γενική παρατήρηση: Η κυβέρνηση σήμερα ουσιαστικά δεν απειλείται από την αντιπολίτευση. Το ότι δεν έχει αντιπολίτευση δεν είναι απαραίτητα καλό και σίγουρα δεν σημαίνει ότι έχει πάντα δίκιο. Δίνω 2 παραδείγματα: Πριν λίγο καιρό υπέγραψε σύμφωνο περι φιλίας με την Τουρκία χωρίς η Τουρκία να έχει άρει κανένα τα τετελεσμένο σε βάρος μας.

Προειδοποίησα τότε ότι αυτό δεν θα απομακρύνετε την απειλή που αντιμετωπίζουμε. Πράγματι πριν λίγες μέρες ο κύριος Ερντογάν από τη Σμύρνη μας είπε ότι θα μας πετάξει ξανά στη θάλασσα και τώρα εξέδωσε και νόταμ για την αποστρατικοποίηση των νησιών μας. Είναι αυτό συμφωνία περί φιλίας; Πριν 1 χρόνο επίσης προειδοποίησα για την κρίση στον αγροτικό τομέα στο σύνολο της Ευρώπης και για την επερχόμενη επισιτιστική κρίση λόγω των πράσινων συμφωνιών. Τώρα το βλέπουμε σε πανευρωπαϊκή κλίμακα και βεβαίως και στην Ελλάδα.

Κανείς δεν με άκουσε και σήμερα οι πράσινες συμφωνίες ξαφνικά αναστέλλονται. Να προσέχει λοιπόν η κυβέρνηση. Η υπερβολική αυτοπεποίθηση μπορεί να την οδηγήσει να ξεκοπεί από την πραγματικότητα και από την κοινωνία», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός.