ΑρχικήΠολιτικήH Ξενογιαννακοπούλου δικάζει τον Πολάκη: Στοχοποιήθηκε άδικα για ένα νόμιμο δάνειο

H Ξενογιαννακοπούλου δικάζει τον Πολάκη: Στοχοποιήθηκε άδικα για ένα νόμιμο δάνειο

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου το πρωί εμφανίστηκε σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Open και δήλωσε για την ένταξη Μωραϊτη-Τόλκα στην κυβέρνηση:
«Όταν το ΚΙΝΑΛ μετατοπίζεται συνεχώς κεντροδεξιά είναι φυσικό να υπάρχουν δυνάμεις, οι οποίες αποχωρούν γιατί νιώθουν ότι δεν εκφράζονται από τον συγκεκριμένο πολιτικό φορέα».
Η κ. Ξενογιαννακοπούλου απέρριψε τις κατηγορίες περί συναλλαγής και απέδωσε την αποχώρηση των ανωτέρω στο γεγονός ότι «αντιτίθενται στην προοπτική συμπόρευσης (του ΚΙΝΑΛ) με τις συντηρητικές δυνάμεις» και στην ανάγκη συγκρότησης ενός ευρύτερου προοδευτικού πόλου. Και προσέθεσε: «Δεν μπορεί να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά για τις μεταγραφές. Δεν μπορεί να βλέπουμε άλλους βουλευτές από την Ένωση Κεντρώων και από το Ποτάμι να πηγαίνουν στο ΚΙΝΑΛ και εκεί να μην υπάρχει πρόβλημα και να είναι διεύρυνση του ΚΙΝΑΛ, και αντίθετα να υπάρχει πρόβλημα επειδή διαφωνούν κάποια στελέχη με τη γραμμή του κόμματος».
Όσον αφορά την υπόθεση Πολάκη δικαιολόγησε τον αναπληρωτή υπουργό: «Γίνεται τόση φασαρία περί θεσμικής εκτροπής, ενώ υπάρχουν στελέχη της ΝΔ, τα οποία κατηγορούν από το πρωί έως το βράδυ λειτουργούς της Δικαιοσύνης» – «Στοχοποιήθηκε (σσ ο Πολάκης) άδικα για ένα νόμιμο δάνειο».