Κωνσταντοπούλου: «Βασιλειάδης και Καλογήρου είναι τα πρόσωπα στο ηχητικό Μιωνή- Παππά»

12 mins read

Η πρώην Πρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ήταν καλεσμένη στο Action24 και την εκπομπή Evening Report με τον Γ. Κουβαρά, όπου αποκάλυψε σε ποιους άλλους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόταν ο Σ. Μιωνής.

«Όταν ο κ. Παππάς ως εν ενεργεία και πρώτος τη τάξει, κατ’ ουσίαν, υπουργός παζαρεύει την υπόθεση αυτή και την ποινική ευθύνη του κ. Μιωνή στον οποίο μιλάει με ένα επίπεδο τόσο αγοραίο. Μιλάει με έναν υπόλογο, με έναν ελεγχόμενο και του μιλάει για τα πολλά λεφτά που βγάζουν κάποιοι στην κυβέρνηση και πως αν δεν ενοχλήσεις το ‘’κεντρικό μαγαζί’’, διότι ως μαγαζάτορας μιλάει, μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου. Αυτού του τύπου οι κουβέντες είναι πέραν της συναναστροφής και της συζήτησης, είναι στο επίπεδο της κατάχρησης εξουσίας και όπως έχω επισημάνει θα πρέπει να ελεγχθεί ενδελεχέστερα και ο ρόλος των υπολοίπων προσώπων στην υπόθεση αυτή».

Ερωτηθείσα σε ποιους αναφέρεται, η πρώην Πρόεδρος της Βουλής απάντησε «Αναφέρομαι στον κ. Καλογήρου που είναι ο ‘’Μιχάλης’’, στον οποίο γίνεται αναφορά. Αναφέρομαι στον κ. Βασιλειάδη, ο οποίος είναι ο ‘’Γιώργος’’, στον οποίο γίνεται αναφορά, δηλαδή για εν ενεργεία τότε κυβερνητικά πρόσωπα, τα οποία ενεργούν ως συνήγοροι υπεράσπισης του κ. Μιωνή και του δίνουν συμβουλές. Αυτά είναι αδιανόητα πράγματα».

Ακόμη, η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι κάποιοι υπουργοί έχουν δώσει δείγματα γραφής για την αντίληψη τους για την δικαιοσύνη, λέγοντας ότι «ο κ. Καλογήρου έφτασε να επισκέπτεται την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να αντιδικήσει τότε με τον κ. Πανούση» και πρόσθεσε «ο δε κ. Κοντονής κρυφά έβλεπε την κ. Δημητρίου, εισαγγελέα του Αρείου Πάγου επιλεγείσα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, για να τις δώσει υποδείξεις και να πάρει πληροφορίες σε σχέση με την διερεύνηση κυβερνητικών ευθυνών για το Μάτι».

Δείτε το βίντεο

Facebook Comments