ΑρχικήΠολιτικήΚυβερνητικό κλιμάκιο με Στεφανή και Αγαπηδάκη στη Μόρια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

Κυβερνητικό κλιμάκιο με Στεφανή και Αγαπηδάκη στη Μόρια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

Χθες, Σάββατο, κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον αρμόδιο υφυπουργό Εθνικής Αμύνης, Αλκιβιάδη Στεφανή, βρέθηκε στον καταυλισμό στην Μόρια της Λέσβου για να εκτιμήσει τις συνθήκες φιλοξενίας των ανήλικων ασυνόδευτων παιδιών.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στόχος της επίσκεψης του κυβερνητικού κλιμακίου με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή, τον ειδικό Γραμματέα Υποδοχής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Λογοθέτης, και της Εθνική Συντονίστριας για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, Ειρήνης Αγαπηδάκη, είναι η βελτίωση των συνθηκών της ζωής των μικρών παιδιών.

Στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας εκτιμήθηκε επίσης η διάταξη των υπηρεσιών εν όψει της εφαρμογής του νέου Συστήματος καταγραφής με βάση την καινούργια νομοθεσία.

Επίσης ο κ. Στεφανής συναντήθηκε με φορείς της αυτοδιοίκησης με τους οποίους συζήτησε τον κυβερνητικό σχεδιασμό για τη δημιουργία νέας κλειστής δομής φιλοξενίας μεταναστών. Ο κ. Λογοθέτης και η κ. Αγαπηδάκη αφού παρακολούθησαν τη διαδικασία εμβολιασμού ασυνόδευτων ανήλικων επισκέφθηκαν χώρους φιλοξενίας ανήλικων.

Στον καταυλισμό της Μόριας διαμένουν περί τους 17.000 αιτούντες άσυλο από τους οποίους οι 1.300 περίπου είναι ασυνόδευτοι ανήλικοι.