ΑρχικήΠολιτικήΚυρίτσης: Δεν θυμάμαι να έχει σκοτωθεί κανείς από μολότοφ

Κυρίτσης: Δεν θυμάμαι να έχει σκοτωθεί κανείς από μολότοφ

O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης, σχολιάζοντας στην ΕΡΤ το νέο Ποινικό Κώδικα που τέθηκε προς διαβούλευση είπε ότι δεν θυμάται κάποιον να έχει σκοτωθεί από μολότοφ.

Ο νέος ΠΚ προβλέπει μειώσεις ποινών τόσο για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, όσο και για την κατασκευή και κατοχή μολότοφ. Οι διατάξεις που περιλαμβάνονται στο νέο Ποινικό Κώδικα συνεχίζουν να προκαλούν έντονες αντιδράσεις.

«Δεν ξέρω αν οι μολότοφ πρέπει να είναι κακούργημα ή πλημμέλημα, δε θυμάμαι κανείς να έχει σκοτωθεί από μολότοφ ή κάτι αντίστοιχο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κυρίτσης. «Ευτυχώς στις συγκρούσεις στο δρόμο, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια δεν υπήρχαν τραγικά περιστατικά», συμπλήρωσε. Σημείωσε, ωστόσο, ότι πρέπει να δουν ξανά στο διάλογο το θέμα του βιασμού, αλλά και της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Γιώργος Κυρίτσης ανταπέδωσε τα πυρά στη ΝΔ, με αφορμή την καθυστέρηση στη δική της Χρυσής Αυγής, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «άφησε 110 δικογραφίες σε μία δίκη και προσπαθεί να χρεώσει την καθυστέρηση στην κυβέρνηση».