Κυβερνητικές πηγές: «Μόνο ο Ερντογάν ξέρει γιατί είπε ότι θα συναντηθεί με τον Μητσοτάκη»

7 mins read

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι νεότερο, απαντούν κυβερνητικές πηγές στο ερώτημα που έχει προκύψει τις τελευταίες ώρες για το εάν ο πρωθυπουργός θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη, την ερχόμενη εβδομάδα.

Τόσο κυβερνητικά στελέχη, όσο και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην 85η ΔΕΘ έχουν τονίσει επανειλημμένα πως δεν βρίσκεται στο πρόγραμμα μια συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο. Ωστόσο ο ίδιος ο Ερντογάν -μετά και τη συνεδρίαση της EUMED 9 στην Αθήνα- σε μια κίνηση νευρικότητας δήλωσε την Κυριακή πως θα συναντήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό.

«Το γιατί είπε ότι θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη μόνο ο ίδιος το ξέρει», αναφέρουν, για τον Ερντογάν, κυβερνητικές πηγές.

Παράλληλα, κυβερνητικά στελέχη τονίζουν ότι δεν δύναται να υπάρξει συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν, καθώς ο Τούρκος πρόεδρος ολοκληρώνει την παρουσία του στη Νέα Υόρκη στις 22 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα και με το πρόγραμμα που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της τουρκικής προεδρίας, την ημέρα δηλαδή που έχει προγραμματιστεί η άφιξη του Έλληνα πρωθυπουργού.

Facebook Comments