Λαφαζάνης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε χιλιάδες πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας»

14 mins read

Στο ellada24.gr και την εκπομπή «Επικαιρότητα» με τη δημοσιογράφο, Λία Λάππα, βρέθηκε καλεσμένος  ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κινήματος Εθνικής Απελευθέρωσης, κ Παναγιώτης Λαφαζάνης. 

Η πορεία προς τις εκλογές, αλλά και το μεγάλο θέμα των πλειστηριασμών τέθηκαν στο τραπέζι της συζήτησης, με τον κ. Λαφαζάνη να εξομολογείται απίστευτες και, παράλληλα, τραγικές στιγμές ανθρώπων που έχασαν την πρώτη κατοικία τους, από το τότε κυβερνόν κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κινήματος Εθνικής Απελευθέρωσης ανέφερε περιπτώσεις φτωχών ανθρώπων που οι τράπεζες πήραν τα σπίτια τους με τη διενέργεια πλειστηριασμών, χωρίς να υπάρχει κανένα κοινωνικό δίχτυ προστασίας.

Ο κ. Λαφαζάνης θυμάται περιπτώσεις και αγανακτεί με τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν, με χαρακτηριστική της κυρίας από τον Ισθμό της Κορίνθου, με σύνταξη 320 ευρώ, που της πήραν το σπίτι (60τ.μ.), γιατί μπήκε ως εγγυήτρια στο επαγγελματικό δάνειο του γιου της, της τάξεως των 20.000 ευρώ και τώρα μένει με τον γιο της.

Μία από τις πιο ακραίες οικογενειακές καταστάσεις που έζησε ο ίδιος σε πλειστηριασμούς ήταν η περίπτωση ενός ηλικιωμένου επιπλοποιού, που ήθελε λίγο καιρό για να βγει στη σύνταξη, με τη γυναίκα του άρρωστη και λόγω οφειλών του πήρανε το σπίτι και το μαγαζί του, που ήταν στο ίδιο οίκημα.

Ο κ. Π. Λαφαζάνης λέει χαρακτηριστικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε εκατοντάδες πλειστηριασμούς, αλλά χιλιάδες, μετατρέποντας και την αντίσταση στη διαδικασία σε ιδιώνυμο.

Ο ίδιος έχει εις βάρος του τέσσερις δίκες, κινδυνεύοντας, μάλιστα, με 13 χρόνια φυλάκιση, επειδή πήγε να προασπιστεί πρώτες κατοικίες ανθρώπων που τα είχαν χάσει όλα και χρωστούσαν στις τράπεζες.

Το πρώην ηγετικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι η αξιωματική αντιπολίτευση, ως κυβέρνηση, προστάτευσε το χρηματοπιστωτικό σύστημα και δεν έδωσε τη σημασία που έπρεπε στα λαϊκά στρώματα.

Όσον αφορά στις εκλογές, από το Δημοκρατικό Κίνημα Εθνικής Απελευθέρωσης (ΔΗ.Κ.Ε.Α) θα έχουμε σύντομα εξελίξεις, καθώς διενεργούνται όλες εκείνες οι απαραίτητες διαδικασίες για να έχουν την επιλογή οι πολίτες σε μια άλλη οπτική, καθαρά αριστερή, όπου, σύμφωνα με τον Πρόεδρό του, η Ελλάδα δεν θα αισθάνεται παραδομένη και εξαρτώμενη.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα