ΑρχικήΠολιτικήΜητσοτάκης: «Προετοιμάζουν το αφήγημα της ήττας τους- Ήταν και παραμένουν αδιόρθωτοι»

Μητσοτάκης: «Προετοιμάζουν το αφήγημα της ήττας τους- Ήταν και παραμένουν αδιόρθωτοι»

Με συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στο Αιγάλεω άνοιξε την προεκλογική περίοδο εντός Αττικής, μετά την επίσημη έναρξή της, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η πρώτη μας μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση της Αττικής δεν θα μπορούσε να γίνει αλλού, παρά μόνον εδώ, στο Αιγάλεω, στην εκλογική μου περιφέρεια. Εδώ είχα κάνει την πρώτη πολιτική εμφάνιση πριν από 20 χρόνια, τον Απρίλιο του 2003.

Από το δυτικό τομέα ξεκινώ τον αγώνα μας. Αυτόν που θα φέρει την αυτοδύναμη ΝΔ και την αυτοδύναμη Ελλάδα. Για να κλείσουμε την πόρτα στο χθες και να την ανοίξουμε διάπλατα στο μέλλον. Όλη η Ελλάδα θα είναι μπλε.

Η δυτική Αθήνα θα γίνει και αυτή γαλάζια, όπως στα γαλάζια θα ντυθεί όλη η πατρίδα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Αιγάλεω.

Και πρόσθεσε: «Το βλέπω στα πρόσωπα σας, το ακούω στη φωνή σας. Είμαστε εδώ για να ενώσουμε όλους τους Έλληνες. Αυτά είχαμε πει πριν από 4 χρόνια. Δεν θα άλλαζα ούτε μια λέξη από εκείνα μου τα λόγια.

Είμαι εδώ για να σας βεβαιώσω ότι το σύνθημα μας αποτελεί χειροπιαστή πραγματικότητα. Το είπαμε και το κάναμε».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε από το Αιγάλεω ότι το δίλημμα στις εκλογές είναι «ΝΔ με πρωθυπουργό Μητσοτάκη ή ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό Τσίπρα».

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να μην πάει καμία ψήφος χαμένη γιατί, όπως είπε, δεν χωρούν επιπόλαιες συμπεριφορές.

«Πρέπει όλοι μαζί να δώσουμε τον αγώνα και να μην πάει καμία ψήφος χαμένη[..] Αποκλείστε με την ψήφο σας κάθε κυβέρνηση κουρελού κάθε συνεργασία που φέρνει παραλυσία», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη, που κάλεσε τους πολίτες να δώσουν δυναμικό παρών στην κάλπη της 21ης Μαΐου, αναδεικνύοντας τα μεγάλα διλήμματα των εκλογών.

«Χρειαζόμαστε καθαρό ορίζοντα αλλά και καθαρή λύση στην ηγεσία της χώρας[…] Νέα Δημοκρατία με πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ή ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα; Για αυτό και το στοίχημα αυτών των εκλογών είναι απλό και αληθινό αλλά και τόσο κρίσιμο στην καθημερινή μας ζωή», σημείωσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε και πάλι προς την κατεύθυνση της διαρκούς διεύρυνσης της Νέας Δημοκρατίας. «Αυτοδυναμία σημαίνει ευρυχωρία. Μία κοινή πορεία. Όλοι μαζί θα πορευτούμε για αυτή την καλύτερη Ελλάδα…» επεσήμανε και όρισε τις κεντρικές προτεραιότητες του προγράμματος της κυβερνητικής παράταξης για την επόμενη τετραετία. Με έμφαση στους καλύτερους μισθούς, στην καλύτερη δημόσια υγεία, το αποτελεσματικό κράτος και τη στήριξη των νέων συμπολιτών μας.

Ο πρωθυπουργός επίσης ανακοίνωσε ότι για τους ελεύθερους επαγγελματίες το τέλος επιτηδεύματος στο τέλος της τετραετίας θα αποτελεί παρελθόν καθώς θα βελτιώνεται η φορολογική συμμόρφωση καθώς και την πρόσληψη 10.000 νοσηλευτών σε βάθος τετραετίας.

«Οι αντίπαλοι μας είναι αδίστακτοι. Άλλα είπαν και άλλα έκαναν στο δημοψήφισμα της κωλοτούμπας. Δεν εμπιστεύομαι όποιον αρνείται για πρωθυπουργό τον αρχηγό του κόμματος που έχουν ψηφίσει οι πολίτες. Δεν έχουν αρχές. Είναι ικανοί να συνασπιστούν ακόμα και αν ηττηθούν. Αν οι αριθμοί τους ευνοήσουν θα θα επιχειρήσουν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-Βαρουφάκη με αντάλλαγμα την παγίωση της απλής αναλογικής. Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι. Το σενάριο αυτό μοιάζει δύσκολο, δεν είναι απίθανο. Οι πολίτες μπορεί να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και να δουν πρωθυπουργό Τσίπρα και υπουργό Οικονομικών τον Γιάννη Βαρουφάκη με ένα «Ν»», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στο Αιγάλεω αναφέρθηκε στις δεσμεύσεις που είχε δώσει το 2019 υπογραμμίζοντας πως τις τήρησε όλες. Αναφέρθηκε επίσης αναλυτικά στα έργα υποδομής στη δυτική Αττική, ενώ μιλώντας για την οικονομία και το στόχο της επενδυτικής βαθμίδας , δεσμεύτηκε ότι θα επιτευχθεί εφόσον από τις εκλογές προκύψει ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε επίσης για την αναμόρφωση του εθνικού συστήματος υγείας και τον εκσυγχρονισμό του κράτους.

«Από την πρώτη μας θητεία κρατήστε ένα πράγμα. Τη συνέπεια έργων και πράξεων», υπογράμμισε.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η επόμενη τετραετία θα είναι η τετραετία των καλύτερων μισθών για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα και δεσμεύτηκε για την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Ο κ. Μητσοτάκης ανάφερε και την εξής μαντινάδα που του είπαν στην Κρήτη: «Πόσες Δήμητρες κάνει το σουβλάκι, ζήτησε τα ρέστα σου από το Γιάννη Βαρουφάκη».

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες να αποκλείσουν κάθε συνεργασία που φέρνει παραλυσία. «Η κάλπη της 21ης Μαΐου θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει. Όσο πιο δυνατό το μήνυμα της τόσο θα οπλίσει με δύναμη το νικητή για τις δεύτερες εκλογες. Αυτοδύναμη Ελλάδα, αυτοδύναμη ΝΔ, ψήφος για τη γιορτή της Δημοκρατίας», συμπλήρωσε.

Είπε, επίσης, ότι ο κ. Τσιπρας αντέγραψε το σύνθημα της ΝΔ «να γίνουμε Ευρώπη».

«Από τώρα προετοιμάζουν το αφήγημα της ήττας τους. Ήταν και παραμένουν αδιόρθωτοι. Εγώ ξεκινώ τον αγώνα με εφόδια τη συμφωνία αλήθειας, την οποία ανανεώνουμε και το έργο που έχουμε πετύχει».