Τσιόδρας: «Είμαστε σε φάση μετριασμού» – 56 νέα κρούσματα, 5 νέοι θάνατοι

14 mins read

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση για τον κορωνοϊό από το υπουργείο Υγείας με τον λοιμοξιωλόγο Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Χαρδαλιά.

Στους 43 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τον κορωνοϊό την Ελλάδα μς μέση ηλικία τα 71 έτη, οι 32 είναι άνδρες και οι 11 γυναίκες. Πάνω από το 90% από αυτούς είχαν κάποιο υποκείμενο νόσημα ή άνηκαν στην ευπαθή ομάδα άνω των 70 ετών. Τα κρούσματα φτάνουν συνολικά τα 1.212 με τα νέα να ανέρχονται σε 56. 72 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, εκ των οποίων οι 14 είναι γυναίκες και στο σύνολό τους, έχουν μέση ηλικία τα 65 έτη, ενώ 5 έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

H Επιτροπή ενέκρινε την χορήγηση φαρμάκου το οποίο θα δίνεται τόσο σε ασθενείς στα νοσοκομεία όσο και σε άτομα που δεν νοσηλεύονται, όσοι δεν νοσηλεύονται θα συμπληρώνουν ειδικό έντυπο και στη συνέχεια θα μπορούν να προμηθευτούν το φάρμακο.

Οι περισσότεροι ασθενείς έχουν πάρει χλωροκίνη στα ελληνικά νοσοκομεία, σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα. «Είναι λίγα τα κρούσματα για να πούμε ότι πέφτει ο μέσος όρος νοσηλείας. Είναι πάνω από την ηλικία των 70. Πρέπει να περιμένουμε τα δεδομένα, είναι είτε ηλικιωμένοι είτε έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας», είπε.

«Τα κρούσματα είναι σε όλο τον κόσμο. Μπορεί μια περιοχή να έχει ένα κρούσμα αλλά ο ιός να κυκλοφορεί. Πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας για να δώσουμε την ευκαιρία στην χώρα. Ο ιός είναι ύπουλος. Πρέπει να τηρήσουμε ευλαβικά τα μέτρα. Συνεχίζουμε τον αγώνα, μπράβο σε όλους μας, φαίνεται ότι δουλεύει», είπε.

Ως προς τον εμβολιασμό των παιδιών ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε πως δεν πρέπει να διακόπτεται. Εν αντιθέσει τόνισε ότι συστήνεται ο έγκαιρος εμβολιασμός των παιδιών μέχρι την ηλικία των 2 ετών, ιδιαιτέρως για τα πρώτης προτεραιότητας ενώ για τα παιδιά άνω των 2 ετών θα προγραμματιστούν εκ νέου οι επαναληπτικές δόσεις.

«Είμαστε στη φάση του μετριασμού. Σε αυτή τη φάση είναι το ποιο αποτελεσματικό μέτρο που μπορούσαμε να έχουμε», είπε ο κ. Τσιόδρας.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και στον θάνατο του Μανώλη Γλέζου λέγοντας: «Δεν θα ξεχάσω τη συζήτηση που είχα με τον Μανώλη Γλέζο. Ας αντιμετωπίσουμε και εμείς ηρωικά την πανδημία».

https://www.youtube.com/watch?v=sl0EL_MnIRM&feature=emb_title

Facebook Comments