Λοβέρδος: «Η Αστυνομία είχε πληροφορίες για την παρέμβαση – Ρωτήστε να βρείτε τι απάντησε ο Πρύτανης»

16 mins read

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος, εξέφρασε την άποψη ότι η κυβέρνηση έπρεπε νωρίτερα να λάβει δραστικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας.

Ο κ. Λοβέρδος, μιλώντας στον Alpha 98,9, σημείωσε ότι η κριτική της κ. Γεννηματά εστιαζόταν στην αργοπορία της κυβέρνησης «και δεν υπάρχει λογικός άνθρωπος να μην συμφωνεί με αυτό».

Παράλληλα, σημείωσε ότι τα μέτρα έπρεπε να ληφθούν 15 μέρες νωρίτερα  και υπογράμμισε ότι χωρίς οικονομία, η χώρα πεθαίνει. «Έπρεπε να έχουμε πάρει τα μέτρα πριν από 15 μέρες. Και μάλιστα, έκανε και μια παρέμβαση ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος είπε ότι τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη είναι διπλάσια και εκεί αργήσαμε πολύ να πάρουμε μέτρα».

«Τα τεστ να γίνονται στην πρωτοβάθμια υγεία»

Αναφορικά με τις προτάσεις του ΚΙΝΑΛ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος τόνισε ότι τα τεστ πρέπει να γίνονται μέσα από τη λειτουργία της πρωτοβάθμιας υγείας και να είναι δωρεάν. «Ο γιατρός της πρωτοβάθμιας υγείας πρέπει να κάνει το τεστ, είναι ένα μέτρο για να ξέρουμε που έχουμε το πρόβλημα και να μειώσουμε τη διασπορά», σημείωσε.

Όσον αφορά την εστίαση, ο Ανδρέας Λοβέρδος εξέφρασε την άποψη ότι σωστά έκλεισε και πρόσθεσε ότι τα οριζόντια μέτρα δεν είναι πάντα δίκαια.

«Η αστυνομία είχε πληροφορίες για την επίθεση στον Πρύτανη»

Επιπλέον, ο κ. Λοβέρδος, σχολιάζοντας τη βίαια επίθεση κατά του Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, εξέφρασε την αυτονόητη καταδίκη του κόμματός του. 

Ειδικότερα, είπε «Πρώτα από όλα καταδίκη για το γεγονός του τραμπουκισμού και του εξευτελισμού του ανθρώπου. Είναι ανάγκη να συλληφθούν και να τιμωρηθούν οι δράστες. Ο ΣΥΡΙΖΑ ναι μεν καταδίκασε αλλά για τους δράστες δεν μίλησε. Και η επικήρυξη Χρυσοχοΐδη, αν συλληφθούν θα πάθουν τίποτα; Τίποτα δεν θα πάθουν, κατηγορούνται για διατάραξη ειρήνης, ελαφριές σωματικές βλάβες, αυτά είναι πλημμελήματα. Λέμε μεγάλα λόγια αλλά δεν έχουμε σκεφτεί πρακτικά ποιο είναι το αποτέλεσμα των λόγων μας. Το νομικό μας οπλοστάσιο δεν είναι εξοπλισμένο. Συμφωνώ με την επικήρυξη αλλά όταν έχει ατιμωρησία, η καταγγελία είναι ωραία. Δεν μας λύνει αυτή το πρόβλημα».

Τέλος, ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε ότι η αστυνομία είχε πληροφορία για την παρέμβαση των αναρχικών και προσφέρθηκε να βοηθήσει από πριν. «Κάτι άκουσα αλλά δεν μπορώ να πάρω την ευθύνη να το πω. Προσφέρθηκε η αστυνομία επειδή είχε την πληροφορία γι’ αυτό, προσφέρθηκε να εμποδίσει. Για ρωτήστε τον πρύτανη, έγινε αυτό; Και τι απάντησε ο πρύτανης; Για ψάξτε το, πάρτε τον κ. Χρυσοχοΐδη ένα τηλέφωνο».

Facebook Comments