Λογαριασμοί ρεύματος: Το Ιούνιο ανοίγει η πλατφόρμα για τις επιστροφές

13 mins read

Μέσα στον Ιούνιο θα ανοίξει η πλατφόρμα για την επιστροφή ποσού ως 600 ευρώ από τους λογαριασμούς του ρεύματος στους καταναλωτές.

Όπως διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η επιστροφή θα κυμαίνεται από 18 ως 600 ευρώ, θα καλύπτει το 60% των ποσών, αφού αφαιρεθούν οι  εκπτώσεις, και θα αφορά σε εισοδήματα ως 45.000 ευρώ.

Παράλληλα, ο Γιάννης Οικονόμου άσκησε δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και τα σχόλια που κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση σχετικά με το εθνικό σχέδιο της κυβέρνησης για την ενέργεια, κατηγορώντας τον για «ψέματα ή ασυναρτησίες».

Επίσης, ανακοίνωσε ότι η ΡΑΕ έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία προσδιορισμού των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας και ότι σύντομα θα ανακοινωθεί το ποσό, στο οποίο θα επιβληθεί έκτακτο τέλος ύψους 90%, ώστε το ποσό που θα εισπραχθεί να συμπεριληφθεί στο σχέδιο των 3,2 δισ. ευρώ.

Ο Γ. Οικονόμου εξήγησε ότι για τον υπολογισμό του ποσού η ΡΑΕ προχώρησε σε αφαίρεση των εκπτώσεων, αλλά και των έμμεσων εκπτώσεων, που οι εταιρείες έκαναν στους καταναλωτές και έκανε λόγο για σημαντικό ποσό, το οποίο, όμως δεν έχει καμία σχέση με τα νούμερα που ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ταυτόχρονα, επανέλαβε ότι από τον Ιούλιο, με το σχέδιο της κυβέρνησης ουσιαστικά αναστέλλεται η ρήτρα αναπροσαρμογής και ότι όλοι οι καταναλωτές θα δουν λογαριασμούς μειωμένους κατά 70-90% σε σχέση με την τρέχουσα περίοδο και ελαφρώς αυξημένους σε σχέση με αυτούς προ κρίσης.

Απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, ότι στην Ελλάδα οι καταναλωτές πληρώνουν το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι οι τιμές λιανικής είναι κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και -συμπλήρωσε δηκτικά- κάτω από τις τιμές σε Ισπανία και Πορτογαλία.

Κατά τα λοιπά, ο Γ. Οικονόμου αναφερόμενος στο συνέδριο της ΝΔ, επανέλαβε τον στόχο στις εκλογές για καθαρή εντολή αυτοδυναμίας, ενώ σε ερώτηση του «Π» σχετικά με την εκλογική αναμέτρηση με απλή αναλογική και το κάλεσμα Μητσοτάκη για συμμετοχή, αρκέστηκε να σημειώσει ότι το κόμμα αντιμετωπίζει κάθε κάλπη με σοβαρότητα και ευθύνη.

Facebook Comments