ΑρχικήΠολιτικήΛοβέρδος: "Γιατί ο κ. Τσίπρας δεν σχολίασε την προκλητική επικήρυξη των Τούρκων...

Λοβέρδος: "Γιατί ο κ. Τσίπρας δεν σχολίασε την προκλητική επικήρυξη των Τούρκων αξιωματικών;"

Με ανακοίνωσή του, ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και υπεύθυνος ΚΤΕ Εξωτερικών, Ανδρέας Λοβέρδος ερωτά τον πρωθυπουργό αν υπήρξαν αποφάσεις ή δεσμεύσεις και σε ποια θέματα κατά τη συζήτηση που είχε με τον Τούρκο Πρόεδρο.
Παράλληλα, αναφέρει ότι δεν υπήρξε η κατάλληλη προετοιμασία για την επίσκεψη, σε μία στιγμή που έχουν αυξηθεί οι εναέριες παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά και οι ρητορικές προκλήσεις των Τούρκων αξιωματούχων.
Ο κ. Λοβέρδος αναφέρει πως ότι “δεν μπορεί να γίνουν αποδέκτες οι αναφορές του Τούρκου Προέδρου έξω από το πλαίσιο της συνθήκης της Λωζάνη για την Θράκη, ούτε οι ανιστόρητες διασυνδέσεις, όπως η απαράδεκτη διασύνδεση ενός διεθνούς θέματος ανθρωπίνων δικαιωμάτων (η λειτουργία της σχολής της Χάλκης), με ένα ζήτημα που αφορά την ελληνική έννομη τάξη (ο τρόπος ανάδειξης των ελληνικών δικαστικών αρχών, στους οποίους περιλαμβάνεται και ο μουφτής)”.
Στην ανακοίνωση του, ακόμη, ο βουλευτής αναρωτιέται γιατί ο Αλέξης Τσίπρας δεν σχολίασε την προκλητική ενέργεια της επικήρυξης των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, η οποία μάλιστα έγινε την ημέρα της επίσκεψής του.