Λοβέρδος: «Κάποιοι συνυποψήφιοι ήταν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών – Πρότυπο και στα ελληνοτουρκικά;»

19 mins read

“Δεσμεύομαι για ένα μεγάλο πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, για να αποφύγουμε νέες Πρέσπες στα ελληνοτουρκικά”, τόνισε σε συνέντευξή του, στο Κιλκίς, ο Ανδρέας Λοβέρδος, στα πλαίσια περιοδείας του ως υποψήφιος για την προεδρεία του ΚΙΝΑΛ.

Ο κ. Λοβέρδος χαρακτήρισε ως “κακιά στιγμή” της εξωτερικής μας πολιτικής τη Συμφωνία των Πρεσπών , αφήνοντας αιχμές για το τι έλεγαν κάποιοι συνυποψήφιοί του για τη συμφωνία αυτή.

Μάλιστα, σήμερα, Δευτέρα, σε συνέντευξη του στο Mega ανέφερε ότι η εξωτερική πολιτική αποτελεί εξίσου μια παράμετρο που παίζει σημαντικό ρόλο καθώς, όπως είπε, υπάρχουν υποψήφιοι που ήταν υπέρ και άλλοι κατά της συμφωνίας των Πρεσπών. «Μιλάω για ένα ΠΑΣΟΚ πατριωτικό, μεταρρυθμιστικό και προοδευτικό», επισημαίνει.

Τι είπε για την πορεία έως τις εσωκομματικές κάλπες

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, υπογράμμισε, μιλώντας, στην «Κοινωνία Ώρα Mega», πως σε περίπτωση νίκης θα κάνει δηλώσεις ως «πρόεδρος ΠΑΣΟΚ» επαναφέροντας το κόμμα στην αρχική του μορφή.

Τόνισε πως οι περισσότεροι από αυτούς που «βάφτισαν» το κόμμα ως ΚΙΝΑΛ αυτή τη στιγμή βρίσκονται εκτός του κόμματος, “όπως ο κ. Θεοδωράκης”. «Θέλουμε να επιστρέψουμε στο προσκήνιο με το ΠΑΣΟΚ, όχι να γυρίσουμε πίσω στο ΠΑΣΟΚ, δεν είμαστε νοσταλγοί. Κοιτάμε το μέλλον της πατρίδας, με σεβασμό στο παρελθόν»

«Από εδώ και πέρα και για 40 ημέρες πρέπει να ανταλλάξουμε επιχειρήματα, όχι μομφές ούτε αντεγκλήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ξεχώρισε ως μεγάλες αλλαγές και ανατροπές του εκλογικού του αγώνα , την «μοιραία», όπως την χαρακτήρισε κίνηση που αφορούσε την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, να αποσυρθεί λόγω του προβλήματος υγείας, τους πολλούς υποψήφιους και τη συμμετοχή του πρώην πρωθυπουργού.

 

Για το θέμα της συνεργασίας με άλλα κόμματα

«Είναι ξεκάθαρο πως εκ δεξιών δεν υπάρχει περίπτωση συντηρητικής συμμαχίας με την ΝΔ από κανέναν υποψήφιο, μόνο κάποιοι από τον ΣΥΡΙΖΑ και ορισμένοι από το ΚΙΝΑΛ μιλάνε για μια αριστερή και προοδευτική κυβέρνηση συμμαχίας, στην οποία εγώ είμαι αρνητικός σε αυτό το ενδεχόμενο» τόνισε ο κ. Λοβέρδος.

«Η Ελλάδα χρειάζεται μια σοβαρή αντιπολίτευση, καθώς ζούμε την δημοκρατία του ενός κόμματος, της ΝΔ», συμπλήρωσε.

«Προοδευτική κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνεται καθώς αυτό έχει φανεί στο παρελθόν, δεν θα ήμουν αρνητικός σε συνομιλίες με κάποιο προοδευτικό κόμμα» είπε και συνέχισε πως «δεν μας αρκεί να αυξήσουμε τις δυνάμεις από το 8% στο 10%, αλλά θέλουμε ένα κόμμα ισχυρό της τάξης του 20%, αυτό το κόμμα επαγγέλομαι εγώ».

Έκλεισε προτείνοντας ένα ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων του ΚΙΝΑΛ με φόντο τις προσεχείς εσωκομματικές εκλογές.

Facebook Comments