Μ. Σχοινάς προς Κ. Αρβανίτη: Αν τσιμπάμε στην εργαλειοποίηση της Λεπέν τότε η Λεπέν κερδίζει, αν όχι η εργαλειοποίηση πέφτει στο κενό

17 mins read

Ο υποψήφιος Αντιπρόεδρος της Κομισιόν κ. Μαργαρίτης Σχοινάς απάντησε στην κριτική που δέχθηκε για τον τίτλο που επέλεξε η εκλεγμένη πρόεδρο κ. Φον ντερ Λάιεν για το χαρτοφυλάκιο του λέγοντας ότι «Οι λαϊκιστές και οι εξτρεμιστές θα πρέπει να φοβούνται τις αξίες μας και όχι το αντίθετο».

Αξίζει να σημειωθεί βέβαια ότι ο κ. Σχοινάς άφησε για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής ή εξηγήσεων από την ίδια την Πρόεδρο, λέγοντας ότι η ίδια θα αξιολογήσει την εξελισσόμενη συζήτηση για τον τίτλο και θα πάρει τις αποφάσεις της.

Εν προκειμένω ο ίδιος έκανε μια αναλυτική αναφορά στους εχθρούς των ευρωπαϊκών αξιών κατονομάζοντας τους δράστες των τρομοκρατικών επιθέσεων σε διάφορες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Σημείωσε δε ότι πρέπει να είμαστε περήφανοι για το ό,τι έχουμε πετύχει, τονίζοντας ότι η Ευρώπη παραμένει φάρος σε ένα κόσμο που σκοτεινιάζει, απορρίπτοντας την κουλτούρα της εχθρότητας και της αντιπαράθεσης. «30 χρόνια χτίζω γέφυρες και αυτό θα συνεχίσω να κάνω» ξεκαθάρισε.

Ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς ξεκαθάρισε μάλιστα ότι «η ταυτότητα της Ευρώπης είναι να αποτελεί χώρο ασύλου και διευκρίνισε ότι “για αυτούς που δεν το δικαιούνται δεν θα είναι», ενώ για την επιλογή και τη διαδικασία είπε πως αυτό είναι κάτι που «θα το κάνομε με το δικό μας τρόπο».

Σημείωσε δε ότι για να λυθεί ο γόρδιος δεσμός του μεταναστευτικού δεν υπάρχει μια ασημένια σφαίρα, αλλά «πρέπει να αρχίσουμε να δίνουμε έμφαση στο Δουβλίνο και τις δημόσιες διαδικασίες και σταδιακά όλα θα ξεμπλοκάρουν, όλα πρέπει να γίνουν ταυτόχρονα”. Για τη δε νόμιμη μετανάστευση τόνισε ότι πρέπει να ξαναδούμε νομοθετικά “την μπλέ κάρτα νόμιμης μετανάστευσης».

Σχοινάς σε Αρβανίτη: Μη τσιμπάτε στην εργαλειοποίηση του τίτλου από τη Λεπέν

«Η πολιτική μου ομάδα μου είπε, μην αντιμετωπίσετε τους ευρωβουλευτές ως δημοσιογράφους», δήλωσε ο Μ.Σχοινάς και συμπλήρωσε «αλλά δεν περίμενα έναν ευρωβουλευτή να μου απευθύνει ερώτημα ως δημοσιογράφος», απαντώντας σε ερώτημα του πρώην δημοσιογράφου και νυν ευρωβουλευτή Κ.Αρβανίτη κατά την ακρόασή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Απαντώντας στο ερώτημα του Κ.Αρβανίτη, το οποίο βεβαίως είχε ξανατεθεί και απαντηθεί ξανά λίγα λεπτά πριν, για το αν και κατά πόσο η Λεπέν επιχαίρει για τον τίτλο του χαρτοφυλακίου, και ο τίτλος αποτελεί ή όχι κλείσιμο το ματιού στην ακροδεξιά, ο κ. Σχοινάς εξήγησε ότι η Λεπέν δεν επιχαίρει για τις ευρωπαϊκές αξίες, αλλά προσπαθεί να τις εργαλειοποιήσει. Τόνισε δε ότι «αν τσιμπάμε στην εργαλειοποίηση της Λεπέν τότε η Λεπέν κερδίζει, αν όχι η εργαλειοποίηση πέφτει στο κενό», εξηγώντας το ποια θα πρέπει να είναι η ρητορική απέναντι στη λαϊκίστικη ακροδεξιά.

πηγή: real.gr

Facebook Comments