Μαίνεται ο ”πόλεμος” δηλώσεων Κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για την Επιτροπή Ανταγωνισμού

13 mins read

Όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα η κ. Βασιλική Θάνου δεν κέρδισε τη δίκη στο Τμήμα Αναστολών του Συμβούλιου της Επικρατείας η πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Βασιλική Θάνου, η οποία απομακρύνθηκε με νομοθετική ρύθμιση από την κυβέρνηση.

Όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση για την Επιτροπή Ανταγωνισμού κάνοντας λόγο για «αθέμιτη παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στην κατοχυρωμένη ανεξαρτησία των Αρχών».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

Μετά το πόρισμα της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής, η οποία επεσήμανε πως η παύση των μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού αντιβαίνει το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την επιστολή της επιτρόπου Μαργκρέτε Βεστάγκερ προς την κυρία Θάνου, όπου σημειώνεται ότι το θέμα θεωρείται «ύψιστης σημασίας» και παρακολουθείται στενά από την Κομισιόν, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών καταδεικνύει με γνωμοδότησή του την αθέμιτη παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στην κατοχυρωμένη ανεξαρτησία των Αρχών.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε να επιλέξει ανάμεσα στην εξυπηρέτηση συμφερόντων που θίχτηκαν από τις έρευνες της Επιτροπής Ανταγωνισμού και στην τήρηση της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας.

Επέλεξε το πρώτο. Δεν μας εξέπληξε.

Ο διασυρμός από αυτή τη θεσμική εκτροπή δεν είναι μόνο προσωπικός, είναι και εθνικός.

Βέβαια, κυβερνητικές πηγές δεν άφησαν ασχολίαστη την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την Επιτροπή Ανταγωνισμού και την κ. Θάνου.

Συγκεκριμένα ανέφεραν τα εξής: «Στον ΣΥΡΙΖΑ σκοπίμως αγνοούν τη μόνη αυθεντική ερμηνεία που είναι αυτή της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης. Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε ομόφωνα σήμερα τις αιτήσεις αναστολών της κυρίας Θάνου. Στον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, συνεχίζουν να υπερασπίζονται την εκλεκτή τους ακόμη κι όταν η Δικαιοσύνη αποφαίνεται. Άλλη μια απόδειξη γιατί η Επιτροπή Ανταγωνισμού με την κυρία Θάνου επικεφαλής δεν θα μπορούσε να λειτουργεί ανεξάρτητα, αλλά ως κομματικό παράρτημα».

Facebook Comments