Μακρή: «Από επίπληξη έως μείωση μισθού για καθηγητές αρνητές των self test»

9 mins read

H υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, εξήγησε ότι τα παιδιά των νηπιαγωγείων, των δημοτικών και των γυμνασίων επιστρέφουν στα σχολεία τους από τη Δευτέρα 10 Μαΐου, θα πρέπει να κάνουν, όπως και οι καθηγητές και οι δάσκαλοί τους, self test δυο φορές την εβδομάδα.

Η κ. Μακρή, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι «όποιος αρνείται να κάνει self test θα έχει κυρώσεις. Το προβλέπει η απόφαση που έχει εκδοθεί για την επαναλειτουργία των σχολείων».

Αν κάποιος εκπαιδευτικός αρνηθεί να κάνει το self τεστ, «υπάρχει ρητή πρόβλεψη να υπάρχουν πειθαρχικές ποινές (από έγγραφη επίπληξη μέχρι μείωση μισθού ή οριστική αποβολή). Μέχρι στιγμής δεν έχει καταγγελθεί κάτι τέτοιο. Η πρόβλεψη αυτή ισχύει για όλους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που υποχρεούνται να κάνουν το τεστ», είπε και σημείωσε ότι οι κυρώσεις για τους μαθητές είναι απουσίες ή αποβολές.

Αναφερόμενη στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, η υφυπουργός Παιδείας εκτίμησε ότι δεν θα χρειαστεί τέτοιο μέτρο.

Ακόμη, η κ. Μακρή σημείωσε ότι το Υπουργείο Παιδείας είναι σε συνεννόηση με το υπουργείο Εργασίας για να ανοίξουν τα ΑΜΚΑ και να προμηθευτούν self test και οι εκπαιδευτικοί των ιδιωτικών φροντιστηρίων. Υπάρχει περίπτωση, μάλιστα, να ανοίξουν και σήμερα.

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς των εκπαιδευτικών, είπε ότι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές άνω των 16 ετών στα σχολεία ειδικής αγωγής, καθώς και το βοηθητικό και διοικητικό προσωπικό, εμβολιάστηκαν κατά προτεραιότητα. 

Facebook Comments